woensdag 22 mei 2013

TCM en voeding


Uit de macrobiotiek zijn voedingsregels voortgekomen. Macrobiotiek is een grote beweging, die in 1925 in Europa is terechtgekomen, samen met judo; judoka’s waren toen macrobioot. 



Hun voedingsregels gaan voor een deel terug op de ideeën van een traditionele Chinese geneeskundige met de naam Li Gao. Die stelde, dat de Milt en de Maag aan het begin staan van het aanmaken van energie in het lichaam. Wanneer het bij Milt en Maag al fout gaat met de aanmaak, doorgaans door kou, wordt de hele productie van energie in het lichaam verstoord. De kwaliteit van voeding is cruciaal, maar er spelen nog andere ideeën mee.
Het idee San Jiao is heel belangrijk. Het betekent 3 (San) Brand (Jiao), ook wel Driewarmer genoemd. Deze drie warmers zijn Pi (Milt), Fei (Long) en Shen (Nier). Deze drie organen moeten de energie aanmaken, waar het hele lichaam op draait. Stel je de Driewarmer maar voor als drie grote vuren die in je lichaam branden en zo voor de verdamping van vocht zorgen.
De kwaliteit van Miltenergie is bepalend voor de kwaliteit van Longenergie en samen zijn ze verantwoordelijk voor de kwaliteit van Nierenergie. De kwaliteit van de drie samenstellende energieën bepalen de kwaliteit van San Jiao. En dat vormt het zevende chakra, Sahasrara, de verbinding met Boven. Dus: de kwaliteit van de energie van Milt, Long en Nier samen, bepalen de kwaliteit van het zevende chakra.
Het beginpunt van dat proces zit in Milt, die het allerzuiverste deel uit álles dat binnenkomt, moet filteren. Dat allerzuiverste deel (Wei Qi) komt terecht bij Long en vormt daar je weerstand. Iemand met weinig weerstand maakt te weinig Miltenergie aan. Milt heeft een bloedhekel aan kou. Kou dooft het Vuur van de Milt. Hoe komt kou dan binnen? Door de kou buiten, het weer dus, maar vooral ook door middel van eten. Momenteel eten veel mensen te koud waardoor het vuur van de Milt wordt gedoofd. Vooral ijs, rauwkost, tropische groenten en fruit in de winter, koude drank bij het eten, zijn berucht. Met name citrus wordt tot de koude vruchten gerekend. Citrus koelt bij warmte; de fervente citruseter herken je aan de griep.
Chinees eten wordt daarom altijd geblancheerd, gekookt, gebakken, gefrituurd… wat dan ook. De spijsvertering begint in de kookpot. Je eten koken voorkomt dat je heel veel warmte uit de rest van je lichaam moet transporteren om in de maag het eten klein te maken. Dus in plaats van dat eten energie oplevert, kost het koude eten energie.
Bij Long wordt Kong Qi aangemaakt uit lucht. Daar komt ook de geesteskracht, als onderdeel van de ziel, het lichaam in. Als je slecht ademhaalt, wordt je gescheiden van je ziel. Goed ademhalen is: je longen gebruiken, wandelen, fietsen, sport, de buitenlucht. Maar ook diep ademhalen, doorademen tot onder je navel, waar Kong Qi zich verbindt met Nierenergie (Jing). Diep ademhalen grondt je, het helpt bij het vormen van “wortels”, het geeft je grip, je waait niet zomaar om. Veel mensen hebben een bladerdak dat tot ver in de hemel reikt, maar niet de wortels om dat bladerdak bij slecht weer overeind te houden.
* * *
Heel veel mensen hebben na de energielift van afgelopen november (2009) veel moeite weer op aarde terug te keren. Ze zijn even door de sneltrein opgepikt en ergens hoog in de bergen achtergelaten, waar ze nog steeds op een ijzige bergtop balanceren.
Het draait natuurlijk allemaal om de trillingen en veranderende trillingsniveaus en het kost iedereen moeite om mee te komen met die veranderingen. De trillingen passen nog niet bij het lichaam en ze moeten dus integreren. De trillingen veroorzaken voor heel veel mensen fysiek en psychisch ongemak. Dat komt door gebrekkige integratie: het nieuwe niveau trilt harder dan het oude niveau en het lijf kan daar niet altijd even snel aan wennen.
De psychische kant is regelrecht verbonden met de lage energieën in het menselijke lichaam. Die heeft iedereen zonder dat het plakkers zijn, het gaat om energieën als Dikke Darm, Milt en Maag, en Nier en Blaas. Iedereen heeft die energieën in zich – het zijn de energieën die met de lage chakra's in verband kunnen worden gebracht. En iedereen heeft lage chakra's, of je het nu leuk vind of niet. Deze chakra's vertegenwoordigen een laag bewustzijn, zoals overleven en voortplanting, maar ook hebzucht en jaloezie; het in balans te brengen van deze lage chakra's is een proces dat vele, vele levens nodig heeft.
Deze lage chakra–energie is heel bepalend voor  je emotionele huishouding. In de Chinese geneeskunde uit de tijd van de Gele Keizer, nog voor het begin van onze jaartelling, was al duidelijk dat ongedefinieerde angst bij Nier en Blaas energie hoorde, dat woede bij Lever en Galblaas energie hoorde en verdriet bij Long.
De Dikke Darm–energie is de traagst stromende energie in ons lichaam en dat betekent tegelijkertijd, dat de energie van de Dikke Darm het traagst verandert. Dus komt Dikke Darm maar langzaam met veranderingen mee. Het is heel moeilijk om oude patronen los te laten en in te wisselen voor nieuwe – dat óók betekent het klachten op Dikke Darm (energie) hebben. Dikke Darm energie houdt helemaal niet van veranderingen. Die wil rust, heel veel rust om zijn werk goed te kunnen doen. Als je slaapt, dan werkt de Dikke Darm het best. Dus wanneer iemand heel onrustig slaapt en regelmatig wakker wordt ’s nachts, ga dan in principe uit van een verstoring op Dikke Darm energie en eventueel de fysieke dikke darm. Deze Dikke Darm energie is het hoofdbestanddeel van het basis-chakra en gaat over overleven, maar ook over loslaten van oud en de acceptatie van nieuw. De energie die de Dikke Darm voedt is de energie van Milt en Maag. Dit zijn volgens de Chinezen de belangrijkste energieën in je lichaam. Maag wordt geassocieerd met het 3e chakra en heeft met hebzucht te maken – een maag die altijd leeg aanvoelt, wat er ook wordt ingestopt.

Milt is een heel apart verhaal en valt als zodanig helemaal buiten het chakra verhaal. De hoofdtaak van Milt energie is het filteren van de allerzuiverste vorm van energie uit alles dat binnenkomt. Dat is natuurlijk eten en drinken, maar ook de toestanden waar je tegenaan loopt, de persoonlijke processen die je moet doorlopen van de diefstal van je auto tot en met een overlijden in de familie.  
De allerzuiverste energie wordt naar de Long gestuurd en vormt daar je weerstand. Dus is je weerstand regelrecht afhankelijk van de kwaliteit van je voeding, maar ook van de mate waarin je in staat bent om ‘toestanden’ te verteren, uit je lichaam te krijgen of te integreren. Lukt dat niet, bijvoorbeeld als gevolg van te veel en te lang slecht eten, dan ben je mooi in de aap gelogeerd: je weerstand is weg en je bent ziek voor het seizoen is aangebroken – de winter, de maand februari.
Eten is dus cruciaal. De Milt moet het allerzuiverste deel van alles dat binnen komt, omzetten in Wei–Qi, de beschermlaag. Maar er zijn erg veel toestanden denkbaar, waarbij alle eetlust verdwenen is. Iemand heeft dan al zoveel voor zijn kiezen gehad, dat voedsel er niet meer bij kan. En zou hij teveel eten, dan zouden de toestanden nog slechter verteerd worden. Het is in feite een geval van permanente overbelasting. Er komt teveel onverteerd eten op fysiek niveau en ‘toestanden’ op energetisch niveau in de Dikke Darm terecht, en daar gaat je nachtrust. Je krijgt pijn in je arm(en), je buik gaat zeuren, de darmen raken verstopt, en dat allemaal omdat je Milt niet goed in staat is geweest om Maag energie te filteren.
Wat kun je ertegen doen? Heb je het heel druk, eet dan licht. Laat zwaar eten niet de aanmaak van Maag energie verstoren. Eet nooit koud en pas op met koude dranken, helemaal ’s winters. Eet altijd gekookte dingen, gefrituurd of wat dan ook; eet ’s winters nooit rauwkost… hoewel, dat is weer een heel andere ontwikkeling. Dat gaat de opdracht van de mens worden voor de wat langere termijn: vlees eruit en alleen rauwe groenten eten.
En weet je nu waarom? De lichte verteerbaarheid en de hoge voedingswaarde zorgen ervoor dat die Milt en de Dikke Darm goed op orde blijven, zodat de hoge trillingen beter geïntegreerd kunnen worden. Traditionele Chinese geneeskunde is eigenlijk heel eenvoudig.

Wovoka


Een Setanta channeling 

Het is de mensen binnen Aravinda onvoldoende bekend dat [***] uitzonderlijke kwaliteiten bezit. Natuurlijk weet de binnenste cirkel van Aravinda dat wel, maar het wordt de hoogste tijd dat dit in brede kring bekend wordt. Daarom deze tekst, om een beeld te scheppen van haar buitengewone vaardigheden.

[***] staat in een directe lijn met de oude Indiaanse sjamanen, om precies te zijn met de prairie bewoners zoals Cree, Sioux, Cheyenne en Nez Percé. Onze stammen waren verdeeld in vele kleinere eenheden, zoals Blackfeet, Oglala, Teton, Mdewkanton – allemaal familie van elkaar, maar in de ruige omstandigheden waarin wij leefden was het veel slimmer om met een kleine mobiele groep te leven in plaats van met een grote logge groep.


Zo nu en dan waren er ongeregeldheden tussen de families, de stammen. Dan werden de gezichten en de lichamen beschilderd en werd er van alles verzonnen om de “vijand” af te schrikken. Zo nu en dan gebeurde er een ongeluk en viel er een slachtoffer te betreuren. Dat verjagen gebeurde onder leiding van de gekozen oorlogsleider, zeg maar opperhoofd. Een tijdelijke functie, maar soms was het echt nodig. Dan kozen we de beste jager tot hoofdman – wij associeerden wat jullie “oorlog” noemen met niet meer dan een jachtspel. En de beste jager won.
Heel langzaam kwamen we er achter dat die beste jager nog veel meer kwaliteiten had. We vonden uit hoe hij steeds wist waar eventuele prooi zat, wanneer de bizons weer terug zouden komen en meer van dat soort dingen. Uiteindelijk vonden we uit, dat hij kon reizen naar de dierenwereld – maar niet de dierenwereld van de aardse dieren. En het rare was, dat hij iedere keer wist wanneer zijn opvolger eraan zat te komen. Dat werd hem ook via de dierenwereld verteld.
Die dierenwereld is niet de dierenwereld zoals we die nu om ons heen zien - wat ervan over is eigenlijk. Deze dierenwereld kun je bereiken door middel van sjamanistisch reizen en dat gebeurde normaal gesproken op het geluid van de drum. Het is een reis in de geest en als je de juiste weg eenmaal gevonden hebt, beland je in de Middenwereld, het rijk van de dieren die de sjamanen helpen om aan informatie te komen.
Ieder mens krijgt als hij geboren wordt een dier mee, een krachtdier. Martin heeft een dolfijn als krachtdier, een soort dat pas vorig jaar voor het eerst werd waargenomen bij Australië, maar hij had hem vijftien jaar geleden al gezien – in de sjamanistische dierenwereld. Alle dieren in de Middenwereld zijn even sterk. Dus een zeepaardje is even sterk als een Afrikaanse buffel.
Ze geven informatie of gaan op zoek naar informatie in de Hogere Wereld. Dus een sjamaan reist op de slag van de drum naar de Middenwereld en vraagt daar zijn krachtdier om bepaalde informatie. Waar de bizons waren, of waarom iemand ziek was geworden en vooral wat hij eraan kon doen. De informatie wordt gedetailleerder naar mate de sjamaan ervarener wordt (deze zin staat in de tegenwoordige tijd, want het is nu nog steeds voor veel mensen te leren.) Sjamanen zijn overal actief geweest. De sjamanen bij de Mongolen waren de eersten die de meridianen en de acupunctuur door kregen, anderen kregen voetreflexmassage door, zoals de oude Egyptenaren.
De sjamanen kregen toen het nodig was informatie over te volgen tactieken toen de blanken bezig waren om ons land te vernielen. Alle grote leiders van het einde van de 19e eeuw waren hoge incarnaties, ze waren allemaal sjamaan: Chief Josef van de Nez Persé, Tatanka Yotanka, Crazy Horse bij de Sioux – vooral Wovoka van de Zuidelijke Cheyenne werd heel belangrijk. Wij wisten namelijk al heel lang, dat 2012 een datum was, waarop veel dingen in de wereld enorm zouden veranderen. Wat precies wisten we niet, daar kwamen we niet bij. De sjamanen hadden die informatie opgediept en die informatie werd geleverd door de Hogere Wereld.
In de 2e helft van de 19e eeuw was – hoe je het ook wendt of keert – de oorlog tegen de meedogenloze blanken met hun mitrailleurs een verloren zaak geworden. Dat was kort na 1876 glas helder geworden. Het lukte ons zo nu en dan om hun verwoestende opmars door ons land te vertragen, zoals bij The Little Big Horn in 1876, waar Sioux leiders Tatanka Yotanka en Crazy Horse met behulp van alle mobiele Cheyennes de 7e cavalerie van kolonel Custer definitief versloegen. Maar afgezien daarvan – wij waren geen soldaten, wij hadden onderling nooit oorlog zoals dat in Europa blijkbaar de gewoonte was. De vertragingstactieken werkten maar oppervlakkig bij de komst van onafzienbare reeksen settlers en soldaten die hen beschermden.

Het plan van Wovoka was, om door middel van een heilige dans die massaal zou moeten worden uitgevoerd, door iedereen die maar op de been was, de komst van "2012" te versnellen in de hoop van de verwoestende blanken af te komen. De Ghost Dance werd overal uitgevoerd, helemaal aan het einde van de jaren ‘80 van de 19e eeuw.  We weten allemaal hoe dat afliep. 


Sioux, in gevangenschap nabij Wounded Knee, begonnen een Ghost Dance – ook tegen de bittere kou, overigens. Te eten was er al in geen jaren, omdat de blanken vanaf de trein en met gespecialiseerde reizen al de bizons afschoten; er lagen honderdduizenden bizonkadavers over de vlakten verspreid, een giftige stank door het hele land verspreidend. Vlak nadat bij Wounded Knee de Dance was ingezet, zette één van de soldaten de Gatlin mitrailleur open en schoot alle dansers dood, omdat hij er van overtuigd was dat het een oorlogsdans betrof. Er zijn foto’s genomen van Wounded Knee, de winter van 1890, rond kerst.

Nieuwe sjamanen waren er niet meer. Daarvoor moet je oud worden en onze kinderen overleden al op jonge leeftijd aan ondervoeding. Het aantal kinderen dat vijf werd, was op de vingers van een hand te tellen. Toch is de vaardigheid van het sjamanistische reizen bewaard gebleven. Sjamanen waren ten slotte overal, nietwaar? Siberië kende – en kent – veel hoge sjamanen, ze overleefden buiten de invloed van de westerse geneeskunde, die met de wapens in de hand hun territorium kwamen opeisen. Het woord “sjamaan” is afkomstig uit het noorden van Rusland, richting Finland, het komt bij de Sami vandaan, die daar 150 jaar geleden nog woonden.
Deze sjamanistische traditie zit in de genen en het weten van [***] besloten. [***] is de incarnatie van Wovoka – niet letterlijk, maar zij bezit alle vaardigheden om iemand te helpen een volgende graad van bewustzijn te bereiken. Zij maakt gebruik van werkelijk eeuwenoude technieken om energievelden te schonen, om oude trauma’s te helpen verwerken – kortom – om de energie van 2012 zo sterk mogelijk op aarde aanwezig te laten zijn. En daar was Wovoka mee begonnen.

Katharen in Almere


In Zuid Frankrijk heb ik in Katharenland op een terrasje aan het Canal du Midi een grote channelingdoor gekregen, hoed en leesbrilletje op, rode slobber in de nabijheid ... Ik had de laatste grootmeester van de Katharen “aan de lijn”, die me het één en ander over deze tijd doorgaf. Een stukje van de channeling ging ongeveer als volgt: Na de Katharen kwamen er andere protestantse bewegingen, waaronder die van Luther en Calvijn, maar alleen Johannes Hus had nog contacten met de Bovenwereld. Momenteel is Aravinda in Holland de opvolger van de Katharen.

Op de plank in de huiskamer van Aravinda staan een paar boeken die allemaal op de één of andere manier te maken hebben met de Albigenzen, ook wel Katharen genoemd. Die leefden in Noord Italië, noordelijk Milaan en in Zuid Frankrijk ten noordoosten van Toulouse, rond de stad Albi. Vandaar de naam “Albigenzen”. Het woord Kathaar komt uit het Grieks en betekent “rein, zuiver”. De Katharen waren de reinen, de zuiveren. Het woord “Kathaar” is in het Nederlands het basiswoord voor “ketter”. 

Eén van de boeken Het Heilige Bloed en de Heilige Graal van Baigent, Leigh en Lincoln vertelt over een zoektocht naar de Heilige Graal. Volgens de overleveringen zou dat een beker zijn die tijdens het laatste avondmaal werd gebruikt en waarmee een dag later het bloed van Jezus aan het kruis werd opgevangen. Een beker dus, een ding. Hele volksstammen zijn vervolgens op zoek gegaan naar een beker die de Heilige Graal zou zijn. Nee, zegt hun boek, het gaat niet om een ding, maar over vrouwelijkheid, over een symbool van vruchtbaarheid dat zorgvuldig maar radicaal uit de kerk van Rome is verbannen. Rome aanbidt de Vader en niet de Moeder. De Heilige Graal als symbool voor vrouwelijkheid, dus.
De Da Vinci Code van Dan Brown vertelt ook over de Heilige Graal, maar Brown verpakt zijn verhaal in een gezapige detective. Centraal staat De Priorij van Sion, de middeleeuwse instelling die in 1099 werd opgericht om het geheim van de bloedlijn van Jezus en natuurlijk van diens vermeende nazaten te beschermen. Want dat was volgens Brown en zijn medestanders in feite de Heilige Graal, de bloedlijn van Jezus. Naast een symbool voor vrouwelijkheid is de Heilige Graal nu ook een aanduiding voor de bloedlijn van Jezus.

Javier Sierra, op het oog een kunsthistoricus, heeft in Het geheime Avondmaal Da Vinci’s Laatste Avondmaal uitvoerig bestudeerd en stelt uiteindelijk vast dat het schilderij vol zit met Kathaarse verwijzingen. Je moet alleen wel de symbolen kennen. Een aantal symbolen staat voor Maria Magdalena, volgens de bloedlijntheorie de moeder van de kinderen van Jezus. Da Vinci heeft de Heilige Graal op zijn fresco Het Laatste Avondmaal in de refter van een klooster geschilderd – allebei, want de beker staat er op, zowel als het symbolen voor vrouwelijkheid. Leonardo wordt gezien als één van de belangrijkste bewakers van het geheim van de Priorij van Sion en heeft hij iedere keer weer voor de ingewijden herkenbare informatie in zijn schilderijen verstopt. Het zijn vaak verwijzingen naar Maria Magdalena.

Maar Sierra heeft wat mij betreft de echte graal gevonden, ook al heeft hij dat niet in de gaten gehad, zo lijkt het. Een sub-verhaallijn gaat namelijk over het Blauwe Boek, dat door apostel Johannes zou zijn geschreven. Sierra vertelt over de Katharen die werden vervolgd omdat ze geen priesters nodig hadden om met God te kunnen praten. De macht van de kerk van Rome werd zo onderuit geschoffeld, want volgens de officiële leer kunnen alleen vertegenwoordigers van de kerk van Rome dat. Dat Blauwe Boek geeft informatie over hoe dat anders kon.

Dit is de Heilige Graal en de belangrijkste reden voor de kruistocht tegen de Katharen: Het mediumschap van de hogere echelons van de Katharen. Zuid Frankrijk is een gebied geweest dat nooit erg veel aandacht van Rome heeft gekregen. De noordrand van de Pyreneeën heeft nooit een Romeins garnizoen gezien, ook de kerk was er wel, maar niet aanwezig. Religie en spiritualiteit ontwikkelden zich los van Rome. De belangstelling voor het gebied kwam rond 1200, onder paus Innocentius II, die het economische belang van de regio in de gaten kreeg en er vervolgens achter kwam dat het hele land vol zat met ketters – Katharen dus.








Speciaal voor de gelegenheid werd de pauselijke Inquisitie door  Domenico de Guzman opgericht . De Inquisitie viel direct onder de paus. Dat gelazer daar op de vlakte achter Narbonne en Montpellier en in de bergen bij Albi, vond hij, moest met wortel en tak worden uit geroeid en dat is in hoge mate gelukt. De bevolking van Carcassonne wierp zich uiteindelijk in het vuur om uit handen van de inquisitie te blijven. Andere Albigenzen en met name kinderen,  vluchtten naar Milaan, waar een machtige hertogen de paus buiten de deur hielden.

Priesters hadden de Katharen niet. Er was een groep die als medium regelrecht contact onderhield met de Bovenwereld. Zij waren vegetariër en deden geen lichamelijk werk. De bevolking at wel vlees, omdat men ervan uitging dat zij als boer de extra energie goed konden gebruiken.

Nu maar hopen dat die oude Duitser in Rome dit niet leest …
september 2009

DSB | Griep | Moe zijn is ook een opgave

Dit zijn drie channelings uit 2009. 

1. Dirk Scheringa en de banken

Het zijn zorgelijke tijden in de bankwereld. Vandaag (12/10/09) ging de bank van Dirk Scheringa op de wip, de DSB. Het blijft nog een poosje doormodderen onder twee curatoren, maar die gaan het niet trekken. Het is een beetje het zelfde als met die mannen van Enron, een mega-energiebedrijf in de VS, en later met de kredietverstrekkers daar. De lust naar geld is zo enorm en allesoverheersend, dat alles ervoor vernietigd mag worden.

Dirk Scheringa zit wat dat betreft ook op de wip, niet alleen zijn bank. Dirk is stinkend rijk geworden met de verkoop van in Groningen gestookte wodka in aan de Russen. Veel slimmer kun je geen zaken doen. Containers vol met het spul werden in Rusland gebotteld en verkocht. Made in Grunn.

Maar Dirk begon langzaam aan wat megalomane trekjes te krijgen. Hij wilde als gerespecteerd lid van de gemeenschap instituten achter laten die hemzelf zouden overleven. En nu loopt het een beetje mis met de instituten die zijn naam dragen. Niet dat Dirk niet integer is–hij is strikt zakelijk, hij zal je nooit bewust belazeren, maar de lust naar centjes is enorm gebleken, en koopsompolissen aansmeren was een manier waarop nog meer centjes konden worden verdiend. Hij kan zeggen dat alle mensen die polissen van zijn bedrijf hebben gekocht goed geïnformeerd waren en zij hun contracten met open ogen zijn aan gegaan. En dat is ook zo.

Nu gaat Dirk’s ego de weg van alle vlees. Hij zal, als zijn bedrijf mag blijven bestaan, zichzelf helemaal moeten vernieuwen. Hij moet proberen de geldzucht te overwinnen en te leren leven met wat genoeg is en alle ijdelheid overboord gooien. Hij is geen uitzondering en er zijn vele CEO’s die veel doortrapter zijn. Ook zij komen één voor één aan de beurt.

2. Griep

De griep die momenteel over alle continenten is verspreid, is het gevolg van medische experimenten die het tegenovergestelde beoogden. De onkunde bij de medici is zo groot, dat ze ook dit niet goed deden. Het laboratorium dat het virus maakte om een griepvirus te bestrijden, ligt in een drukke wijk van Mexico Stad en het mag best een wonder worden genoemd dat er geen grote rampen zijn gebeurd tijdens de ontwikkeling van het virus. Aardbevingen zijn er niet vreemd, denk maar eens aan het WK voetbal van 1980, toen de hele stad net weer was opgebouwd na een verwoestende aardbeving, kracht 7,9.

De Bovenwereld is hard bezig geweest om te voorkomen dat de griep gemaakt zou worden en in tweede instantie dat het virus zich niet al te zeer over de wereld zou verspreiden. Het is namelijk zo dat wij in de gaten hadden dat ook deze griepvariant gebruikt zou worden om veel geld te verdienen.

Het HIV virus heeft dezelfde, commerciële achtergrond. Alleen konden de laboranten de gevolgen van hun daden niet overzien en helemáál niet toen een paar primaten ontsnapten aan hun toezichthouders. Deze primaten deden wat primaten erg goed kunnen: zich voortplanten en zo werd het virus allereerst onder primaten en daarna onder mensen verspreid. Er was geen antivirus, toen.

De verspreiding van de “Mexicaanse griep” moet op een andere wijze voorkomen worden. Zoals altijd wachten de medici totdat iemand besmet is, en dan pas komen ze in actie. Het is daarom goed dat mediums de kans krijgen om hun eten te zegenen door middel van handoplegging en het uitspreken van een (willekeurig) gebed om de hulp van de Bovenwereld te vragen. De doorgegeven energie zal in hoge mate bijdragen aan het energetisch zuiveren van het voedsel. Maar als het in het Grote Plan staat, zal iemand overeenkomstig dat plan, toch ziek worden.

3. Moe zijn is ook een opgave

De vorige keer schreef Netty over het leren “nee” zeggen. “Nee” zeggen als iets niet bevalt, “nee” zeggen als blijk van irritatie, om grenzen aan de opdringerige buitenwereld aan te geven. Maar ook, en dat tegelijkertijd, om dat vanuit liefde te doen en niet om anderen te kwetsen of te beledigen.







Vriendelijk een grens trekken is erg moeilijk. Het werkt namelijk ongeveer als volgt: Je trekt pas een grens wanneer er overheen gegaan wordt; als er al overheen is gegaan, maar dat gebeurt in de regel onder invloed van vermoeidheid. Bij al te grote vermoeidheid kost het heel veel moeite om je grenzen te bewaken. Je kunt niet goed meer denken, je lijf doet pijn, zeker je onderrug, je voelt je belazerd. En dan moet je vanuit liefde en mededogen je grenzen stellen. Valt bepaald niet altijd mee.

Bij grote vermoeidheid komt irritatie als een sneltrein opzetten. Om niets spring je uit je vel, om niets ga je de buurman met een bijl te lijf… de basis van dit gedrag is vermoeidheid. De beste manier om vermoeidheid te neutraliseren heet slapen. “In het algemeen”, moet ik toevoegen, want er zijn nog meer manieren om vermoeid te raken waarbij slapen bijna geen zin meer heeft.

Allereerst is daar héél grote drukte die veel te lang aanhoudt. Je kunt dan de drukte niet meer loslaten, je bent er dag en nacht mee bezig, je kan er niet van slapen, je ligt te woelen en te tobben, de lakens drijfnat van het zweet. Oplossing: ga vier maanden slapen en aansluitend een half jaar op vakantie. Nou ja… jullie begrijpen wat ik bedoel. Stap uit de drukte voor de drukte je overwerkt maakt of voor een burn out zorgt. Hier is de remedie dus eigenlijk ook: slapen.

De volgende oorzaken zijn van een meer persoonlijke aard; ze hebben te maken met eten en drinken. In de traditionele Chinese geneeskunde gaat men ervan uit, dat uit álles dat iemand binnenkrijgt, het allerbeste energetische deel gehaald moet worden. Dat deel wordt doorgestuurd naar de Long, die daar de eerste beschermlaag moet vormen tegen allerlei ellende van buiten. Soldaatjes, zeg maar. Het zijn soldaatjes achter de Chinese muur (de huid, dus) die de barbaren buiten de deur moeten houden.

Het is duidelijk dat de kwaliteit van het eten en drinken in hoge mate bepaalt hoe hoog de kwaliteit van de bescherming is, hoe fit de soldaatjes zijn, zo gezegd. Onfitte soldaatjes kunnen de barbaren niet tegenhouden. Soldaten verliezen hun conditie door teveel alcohol, door suiker, door tarwemeel, door teveel vet en te weinig groenten. Vlees is gecompliceerder omdat mensen met bloedgroep B van nature beter vlees kunnen verteren. Bloedgroep A draait het beste op groenten en fruit.

Probeer in de komende tijd eens beter te letten op wat je eet. Houd een teveel aan koud voedsel buiten de deur, ook als het warm is helpt thee beter. Hoeveel vlees eet je? Ben je A of B? Probeer het uit, een zomer zonder vlees en kijk eens hoe je je aan het einde van de zomer voelt. Stukken beter, dat kan ik beloven!

Earth Calling Niburu! Earth Calling Niburu!

De laatste dagen zie ik regelmatig teksten van Niburu op Facebook voorbijkomen over contacten met buitenaards leven. Is dat nou zo bijz...