vrijdag 2 september 2011

64.000 Boeddha's: van "Ik" naar "Wij"

 De hoofdtaak voor de mens is het loslaten van het ego, hier gebruikt als verzamelnaam voor alle eigenschappen die samenhangen met het hebben van lage energie. Al het streven naar macht, geld en status en alles dat door de individuele wil wordt nagejaagd, valt onder activiteiten van het Ego. De wereld is nu in de overgang van persoonlijkheid naar goddelijkheid – waar kies je voor?

Het ego wordt traditioneel in het oosten als een ui gezien. Bij het loslaten van het ego worden van die ui schillen afgepeld, net zolang totdat er niets over is gebleven. En dat is het uiteindelijke doel. Dat loslaten van/door het ego is een heel zwaar proces, het bestaat namelijk uit een serie nieuwe perspectieven die er voor moeten zorgen dat mensen zonder angst voor wat dan ook leren leven. Het loslaten van het ego is in hoge mate gelijk aan het loslaten van angst. 

Wil deze poging om de mens van persoonlijkheid naar goddelijkheid te laten overgaan, slagen, dan zijn er 64.000 Boeddha’s nodig, dus 64.000 mensen van hoge energie, mensen die in de bovenste laag van het zevende chakra kunnen leven. Op een bevolking van 7 miljard mensen stelt dat niets voor, zult u denken. Nou, in de afgelopen eeuwen zijn er slechts een stuk of tien geweest waarvan een aantal in een ver verleden leefde en niet bekend zijn gebleven. Hun namen zijn vergeten. Ze leefden op alle continenten (even afgezien van Antarctica.) 

De meest recente poging is Atlantis geweest. De Atlantiërs bleven echter veel te veel in het ego hangen. De Bovenwereld heeft dat stopgezet; in een uur tijd was Atlantis en haar bevolking ten onder gegaan. Vreselijk voor de bewoners? Ja, maar op goddelijk niveau was het duidelijk dat het zou gebeuren; op menselijk niveau drong de ernst van de zaak niet goed door. De ademhaling stopte, de godsvonk werd teruggetrokken, de materie verdween in vuur en water. In tegenstelling tot de vorige keer gaat alles momenteel goed, alle 64.000 Boeddha’s zijn onder weg.

donderdag 1 september 2011

Genesis (#): Gnostisch scheppingsverhaal

Pagina uit de teksten uit Nag Hamadi
Alle niet-christelijke scheppingsverhalen die de priesters in handen kregen, werden door hen vernietigd. Hier en daar is nog wat over, Popul Vu bijvoorbeeld en in de teksten van Nag Hammadi is het gnostische verhaal bewaard gebleven. 

Eén van de kenmerken van de gnostiek is, dat men altijd heeft gezegd dat zij in staat waren om te communiceren met God. Dat klopt, dat hebben zij gekund en via goddelijke energie (en niet de fantasie) hebben zij de oude scheppingsverhalen in de vorm van een channeling doorgekregen. Naast Jezus konden ook Maria Magdalena en Jacobus Minor actief contact met de Bovenwereld maken.

De Bijbelteksten over de schepping zijn verouderd. Modern in de tijd van de Romeinen en in de Middeleeuwen, maar we weten nu beter. Iedereen is in potentie in staat om contact te maken met God, niet alleen de priesters. Dat idee is ook bij de vroege protestante beweging terechtgekomen, maar binnen die beweging is tot nu toe alleen Johannes Hus (ca. 1370–1415) daartoe in staat geweest. 

Het christendom was goed voor het moment dat het er was, nu moet de westerse wereld verder. Verder is terug naar de gnostiek, want nu pas zijn de mensen in groten getale in staat om met ons contact op te nemen. De essentie van de gnostiek is bewaard gebleven in verre uithoeken van de wereld, in kloosters in Birma, Bhutan en Nepal. In het Nabije Oosten is de gnostiek heel lang de meest bekende religie geweest. Pas bij de opkomst van het christendom, heeft zij plaats moeten maken. De kennis (= gnosis) werd van generatie op generatie doorgegeven en onder de leerlingen zijn altijd mensen geweest die met ons contact konden opnemen. Aan hen werd de juiste leer verteld, wetende dat er gevochten moest worden om die leer in stand te houden.

In het begin was er alleen liefde, er was alleen energie van de allerhoogste soort, de zuiverste denkbaar en dan nog zuiverder. Die energie staat bekend als God, Allah – het maakt niet uit (zie de tekst over blasfemie.) Van die energie werden “laagjes” afgehaald die iets minder zuiver waren. Die energie raakte bekend onder de naam Engelen, of Engel energie. Net als Goddelijke energie incarneerde deze energie niet. God noch Engelen hebben een gezicht gehad, ze kunnen zich wel aan iemand presenteren in die vorm. De derde energetische laag is die van de Meesters en zoals eerder gezegd, kan die wel incarneren.

De schepping was een proces van proberen en kijken of het lukte. Werk in uitvoering, zogezegd. Hoe moet je zonder enige oefening vooraf uit energie materie maken? En dan uiteindelijke ook nog zo iets complex als een mens? Het heeft heel lang geduurd, voordat dat enigszins gelukt was. “In zeven dagen?” Nee, echt niet.

dinsdag 30 augustus 2011

Energetische groei

Het menselijk lichaam bestaat uit vier energieniveaus, maar de niveaus lopen in elkaar over. We kunnen het fysieke, het emotionele, het denk- en etherische niveau. Plaatjes van aura's kunnen dit op deze wijze aangeven, een andere mogelijkheid is dat het aura in zeven lagen wordt aangegeven, overeenkomstig het (oude) aantal chakra's. 

De chakra's kennen ook die niveaus, de verdeling is wat fijner. De ziel, de Meester energie, heeft vele levens nodig om vanuit het materiële door te groeien naar het zuiver immateriële, om permanent te kunnen verblijven waar hij vandaan kwam. Zoals eerder gezegd: dat doorgroeien is een individuele taak -- en een zware! 

Doorgroeien gaat in levens. Als het goed gaat, wordt er door middel van leren steeds een laagje van een hoger energieniveau toegevoegd aan wat er al was. Plakje voor plakje wordt het energieniveau in een chakra verhoogd. Het gaat om het doorleven van emoties, om te weten wat het is om moordenaar te zijn, om vermoord te worden en om langzaam tot het inzicht te komen dat het mogelijk is om als geestelijke anders met kinderen om te gaan. Wanneer er voldoende is geleerd, volgt een nieuwe energielaag met zijn eigen uitdagingen. Kortom: het geduvel begint van voren af aan!

In de afgelopen eeuwen is het idee ontstaan, dat het doorgroeien "in poorten" gaat; je gaat een poort door en dan ben je in een andere energielaag. Daar hoort de gedachte bij dat data die opgeteld hetzelfde getal geven (bijvoorbeeld: 3, 12 & 21 maart '03 = 3/3/3; 4, 13 & 22 april '04 = 4/4/4; 3, 12 & 21 december '12 = 3/3/3) zo'n poort zijn, waarop extra energie naar de aarde wordt toegestuurd, om het niveau verder te verhogen op weg naar (binnenkort) het collectieve vierde chakra. In feite zit ieder mens op een ander stukje energie en dus op een ander niveau, poorten of niet. De poorten bestaan ook niet, het zijn hooguit beelden die gebruikt werden om de verandering te illustreren, net als chakra's dat zijn of aura's. Poort, chakra of aura: door het min of meer concreet te maken, kan men zich gemakkelijker een voorstelling van het groeiproces maken.

Spirituele ontwikkeling is een zuiver individueel proces: de groei van Ik naar Wij, van materie naar energie, van de lage energie van het ego naar de collectiviteit van de hoge energie. Iedereen heeft dezelfde opdracht en het zelfde doel, maar iedereen heeft een andere routekaart en staat op een ander punt op zijn kaart. De één komt bij een grote afslag, de ander moet nog een poosje rechtdoor. Iedereen zit op een ander energetisch niveau waardoor iedereen andere arbeid moet verrichten om te groeien. Het is dus niet zo, dat wanneer iemand weet dat het energieniveau stijgt, hij automatisch is mee gestegen. Pas met de individuele groei naar een hoger niveau, verankert het verhoogde energieniveau op aarde zich een beetje meer.

Earth Calling Niburu! Earth Calling Niburu!

De laatste dagen zie ik regelmatig teksten van Niburu op Facebook voorbijkomen over contacten met buitenaards leven. Is dat nou zo bijz...