dinsdag 15 november 2011

Mauro en the New Age

De tijden van nu, van dit moment, gaan over veranderingen. Heel lang hebben de veranderingen zich in een regelmatig, ietwat gezapig tempo voltrokken, met name in vergelijking tot de veranderingen van nu. Het grote verschil zit hem in het tempo en in de intensiteit. 
Voor iemand die in de jaren dertig, veertig en vijftig van de vorige eeuw leefde, was de wereld al vrijwel onbegrijpelijk geworden. Men was bezig met raketten, atoombommen, er verschenen tv’s en auto’s kwamen voor velen binnen handbereik. De grote veranderingen vonden plaats op materieel gebied; de kennis van de materiële wereld was enorm toegenomen.


De veranderingen die nu gaande zijn, vinden allemaal plaats op het niet-materiële niveau, maar zullen allemaal op het materiële niveau hun sporen achterlaten. De allergrootste en allesomvattende verandering die op dit moment steeds meer vorm krijgt, is de reeds luid bezongen Age Of Aquarius. In de jaren ’60 nog een profetie, nu de realiteit.
Nu wordt iedereen van zijn sokken geblazen, de 'fundamenten van menig gebouw vertonen scheuren of is al aan het verzakken', er moeten nieuwe gebouwen op nieuwe grond en op nieuwe fundamenten verrijzen. Oud moet plaats maken voor nieuw – The New Age is bezig The Old Age over te nemen.
Is dat erg? Nee, maar het hangt af van je perspectief. Hij die veel bezit, die macht heeft en die dol is op statusverhogende materie, zal in de loop van de tijd alles kwijtraken. Hij zal teruggeworpen worden op eenvoud en op een zachte manier van met andere mensen om gaan. En als dat niet mocht lukken, worden de tijden nog zwaarder.
Het zijn veranderingen op psychologisch vlak, het gaat om de manier waarop mensen met de veranderingen omgaan. Sommigen zullen fel tekeer gaan bij verlies van macht, status en geld, anderen zullen op zeker moment de draad weer oppakken en gewoon doorgaan, maar wel in een andere energie. Zij hebben veel, heel veel geleerd, ze hebben de veranderingen doorleefd en overleefd.
Verlies van geld, status en macht; het is overal gaande. De politicus wordt steeds minder serieus genomen. Da’s okay, want ook hij moet leren. Maar nu zijn er–zeker in verband met het gedoe rond Mauro Manuel–tekenen die erop wijzen dat zelfs geharde juristen zich, wanneer dat nodig is, “niets” van de regels aantrekken, maar hun hart laten spreken. Zij veranderen van de oude energie, die van de regels, van het moeten en van het willen, naar hoe iets voelt. 
En dat gedoe rond Mauro maakt duidelijk, dat de regels niet goed voelen.

Premier Erwin Kroll

Er bestaat geen relatie meer tussen politieke voornemens enerzijds en het resultaat van de uitvoering ervan anderzijds. Dat ligt onder andere aan het feit dat de hoeveelheid beschikbare gegevens zo groot is, dat er veel meer dan één politieke lijn uit de informatie gehaald kan worden. De hoeveelheid informatie is zo groot, dat er al in een vroeg stadium geselecteerd wordt aan de hand van partijgebonden en persoonlijke voorkeuren.

Een ander gegeven is, dat naast de hoeveelheid, ook de snelheid van de groei van de hoeveelheden gegevens enorm is toegenomen. En dus de snelheid van de veranderingen in de wereld, waar de gegevens een weergave van zijn. De politiek is niet meer in staat om al die informatie in de breedte noch in de diepte te verwerken; keuzes worden aan de hand van de ideologie gemaakt. In de historische wetenschappen heet dit inlegkunde en dat wil zeggen: de werkelijkheid aanpassen aan de eigen verwachtingen over die werkelijkheid, of te wel de uitkomst van een onderzoek in overeenstemming laten zijn met de eigen partijlijn.

Geen der partijen kan de hoeveelheid informatie en de snelheid van de veranderingen aan, ook niet als er een contingent hoogleraren aan een bepaald onderwerp wordt gezet. De congregatie is erop gericht om de eigen standpunten helderder dan voorheen onder de aandacht van het publiek te brengen en ondertussen neemt de flexibiliteit in het denken af en de dogmatiek toe. Links en rechts polariseren, het centrum verdwijnt, de kloof wordt steeds groter. 



Prinsjesdag gaat over plannen naar de toekomst. Wat zijn de voornemens voor het volgend jaar, hoe zit de financiering in elkaar en hoe zit het met de uitvoering van de voornemens? Hoe zit het met de kans van slagen? Als hij eerlijk is, kan de politicus alleen maar zeggen: “Geen idee.” De reeksen amendementen die na Prinsjesdag worden ingebracht, zullen niets aan de geplande werkelijkheid verbeteren, omdat ook de oppositie niet weet wat morgen, laat staan overmorgen  zal brengen. Regering en oppositie kunnen alleen maar afwachten en kijken hoe het gaat.

Maar, dames & heren politici, het kan ook anders. Sterker nog: Weerman Erwin Kroll zou een uitstekende premier zijn. Afgelopen zomer deed weerman Erwin Kroll een weersvoorspelling,  maar deze keer zei hij (geparafraseerd): “Ik weet niet wat voor weer het morgen wordt. Op basis van de gegevens die we hebben kan het morgen zonnig en warm worden, maar als het hoge drukgebied iets verder doorschuift richting Zuid Europa, zitten we morgen met de gebakken peren onder invloed van het lage drukgebied nu bij Schotland ligt en dat dan dominant wordt op onze weerkaarten. Kortom: Ik weet het niet.” De handen kunt u er zelf bij bedenken.



Met Premier Kroll wordt de politiek ontdaan van een hoop dikdoenerij; al die mannekes die precies denken te weten hoe het land ervoor staat, hoe verkeerd de anderen het doen en hoe geweldig hun eigen oplossingen wel niet zijn. Prinsjesdag, de Eerste en Tweede Kamer, het wekelijkse praatje van de minister president het vrijdagse kabinetsberaad en het interview erna, kunnen nu worden opgeheven. Daarvoor in de plaats iedere avond Premier Kroll die op het einde van het nieuws uitlegt dat "dit en dat" ongeveer de toestand van dit moment is, dat het erop lijkt dat "die en die" verandering eraan zit te komen en dat overmorgen misschien.... 

Hoe dan ook: Zeker is, dat morgen alles weer anders zal zijn en dat is een stuk realistischer, zou ik zeggen.

Earth Calling Niburu! Earth Calling Niburu!

De laatste dagen zie ik regelmatig teksten van Niburu op Facebook voorbijkomen over contacten met buitenaards leven. Is dat nou zo bijz...