maandag 6 februari 2012

Vrije wil of goddelijk plan?


Een medium krijgt soms een beetje toekomst door; een mysticus krijgt  regelmatig toekomst door. Dat kan alleen als de toekomst vastligt, want hoe kun je in de toekomst kijken als die niet vastligt maar telkens anders is? Die vastgelegde toekomst noemen we wel “de blauwdruk”, als een werktekening. Het is het goddelijke pad dat voor iedereen klaarligt. De realiteit verloopt volgens een blauwdruk; vrije wil is een illusie van de filosofen.






Iemand die laag in de energie staat, iemand die zich bezighoudt met het vergroten van macht, rijkdom, status, die hebzuchtig is, jaloers en crimineel, denkt, dat de wereld op zijn manier maakbaar is. Daarmee bedoelen we, dat hij de wereld zo denkt te kunnen verbuigen, dat alles zal bijdragen aan het vergroten van zijn macht (enzovoorts) en waarin hij zijn jaloezie, hebzucht (enzovoorts) de vrije teugel kan geven.  Dat verbuigen gaat door middel van geweld en hangt samen met de macht die hij heeft. Dat magnetrons levensgevaarlijke dingen zijn, is al heel lang bekend, maar de macht en hun hebzucht van de producenten was zodanig groot, dat werknemers die aan de bel trokken onder bedreiging verder moesten gaan met de productie en verkoop van die machines. Geweld verschaft de illusie van een vrije wil, doorgaans niet veel meer dan het welbegrepen eigenbelang, dat de basis vormt van het liberalisme. 

Mensen die in lage energieniveaus leven, leven puur vanuit angst. Hun door angst ingegeven opdracht: krijg op welke wijze dan ook de omgeving zodanig onder controle, dat bang zijn niet meer nodig is. Maar het is een valkuil, want iemand die bang is, is ook bang dat 50 miljoen op de bankrekening onvoldoende zal zijn en hij zal niet stoppen met het verzamelen van nog meer geld, macht en status. Bij 50 miljoen op de rekening, bij tien villa’s en een garage vol met zinloze Maserati’s, Rollsen en Bentley’s is de hebzucht nog niet over. Ze komen nooit los van de angst.
De lage energie van het Ego vindt gemakkelijk bevestigingen van de gedachte dat alles onder controle is, want kijk maar: de bankrekening is weer vetter geworden, de status is vergroot, want directeuren van grote bedrijven behoren nu tot de kennissenkring en de macht is vergroot, want hij is … “On Top Of The World”. 
Een steeds groter wordende groep mensen doet hier niet meer aan mee. Ze zijn liever slachtoffer dan dader. Ze groeien over hun angst heen, het geweld van de lage energieën maakt ze niet langer bang en ze zijn niet meer bereid hun gedrag aan de angst van anderen aan te passen. Die mensen zijn steeds beter in staat om niet meer van uit rationalisering te leven, een leven bepaald door de kalender, de agenda, de hypotheek en een permanente angst voor geldgebrek. Zij zijn bezig met de overgang van Ego naar goddelijke leiding.

De mensen die niet meer meedoen leven vanuit hun gevoel en leren dat er van alles in principe voldoende is als er maar gedeeld wordt. Als de één de ander maar iets zou gunnen. Als mensen dingen die ze niet meer nodig hebben of gebruiken aan anderen zouden geven. De mensen die geven, gunnen en delen zien op een bepaald moment in, dat het niet uitmaakt wat je wilt, omdat het toch anders gaat. En datgene wat voor je bestemd is, komt naar je toe. Hoef je niets voor te willen. Geen Ego, maar goddelijke leiding.

Het Ego zal uit angst en de illusie van de vrije wil ver van de blauwdruk af kunnen komen staan. Maar iemands blauwdruk kan ook inhouden, dat hij een poosje als Al Capone over de wereld gaat, met de bedoeling om zelf te leren dat die manier van met mensen omgaan niet zo’n beste is. Uiteindelijk zal het Ego er op een bepaald moment - in een ander leven op een andere plek, maar onder vergelijkbare omstandigheden - mee ophouden. Crimineel zijn is ook volgens de blauwdruk, maar het Ego zal dat altijd ontkennen. Maar uit eindelijk zal ook hij moeten toegeven aan de gedachte dat vrije wil een illusie is.

Earth Calling Niburu! Earth Calling Niburu!

De laatste dagen zie ik regelmatig teksten van Niburu op Facebook voorbijkomen over contacten met buitenaards leven. Is dat nou zo bijz...