donderdag 6 oktober 2011

Chakra's en incarnatie




www.ohmnet.nl
Traditioneel heeft de mens zeven chakra's, zeven energievelden in het lichaam. Exacter is: zes ín het lichaam, één er net buiten, boven het hoofd. In de beeldende kunst werd dat 7e chakra Sahashrara als een halo weergegeven, als een stralenkrans. Alleen heiligen leken zo'n halo te hebben -- maar gelukkig heeft iedereen die. Mensen groeien van het laagste naar het hoogste chakra. 


Hoe verloopt die groei? Maakt iemand tijdens dat ene leven steeds grote sprongen en als dood gaat ben je dan als vanzelf in het zevende chakra aanbeland?


Het idee van reïncarnatie is aan het begin van de vijfde eeuw uit de canon van de katholieke kerk geschrapt. Voor die tijd maakte het idee deel uit van alles dat met religie te maken had, ook binnen de katholieke kerk. In het westen bestaat reïncarnatie dus niet, omdat de kerk het geschrapt heeft. 

Maar helaas. De gemiddelde mens incarneert heel vaak; er moet tijdens de levens enorm veel geleerd worden - afgeleerd eigenlijk. In het allerlaagste chakra draait het puur om leren overleven. Hoe leert een baby bij zijn allereerste geboorte die geboorte te overleven? Door te gaan ademen en een keel op te zetten. Op dit niveau moet de pure overlevingsdrang aangeleerd worden, want zonder die drang overleef je niet. In de onderste chakra's draait het leven om macht, lust (2e chakra), hebzucht (3e) en de gemiddelde mens heeft zo'n 2.500 levens nodig om daar door heen te groeien naar het 4e chakra. En dat gaat via incarnaties. 

Tijdens al die levens in de laagste chakra's verloopt die groei doorgaans in stapjes en niet in sprongen. Heb je alles geleerd dat voor dat specifieke leven noodzakelijk was? Dan ben je een stukje naar een hoger energieniveau gegroeid, dan mag je dood en uitrusten; een poosje later moet je weer terug om verder te leren. Anders kan een baby toch nooit leren zijn geboortedag te overleven?

De eerste ca. 2.500 levens zijn het zwaarst. De chakra's die erna komen, kunnen heel snel worden doorleefd. In één leven doorgroeien van de 4e naar de 7e chakra gebeurt nu regelmatig. En dan ben je aan je definitieve rust toe, dan mag je dood blijven... Ben je dan klaar met leren? Nee, dat gaat gewoon door, er is alleen geen lichaam meer bij nodig: alle noodzakelijke emoties zijn doorleefd en verwerkt. Iemand heeft een lichaam om emoties te doorleven.

Ondertussen heeft de mens de beschikking over 13 chakra's. Eerder was dat niet nodig. De "nieuwe" chakra's gaan over transformatie en transmutatie, terwijl een ander een beschermlaag is die zich vlak voor en boven het voorhoofd bevindt. Sommige mensen zullen na hun dood gids worden, anderen niet. Er zijn taken zat, en nog heel veel te leren om weer op het niveau van de zuivere liefde terug te keren.

Earth Calling Niburu! Earth Calling Niburu!

De laatste dagen zie ik regelmatig teksten van Niburu op Facebook voorbijkomen over contacten met buitenaards leven. Is dat nou zo bijz...