dinsdag 25 oktober 2011

Van dader naar slachtoffer

In de criminologie gaat men uit van de ontwikkeling van slachtoffer naar dader. Het kind dat het slachtoffer is van misbruik of mishandeling, zal later zelf ook misbruiken of mishandelen. Dat is inderdaad een ontwikkeling die vaak voorkomt. Maar vanuit een hoger perspectief gezien is het juist andersom: de mens ontwikkelt zich van dader naar slachtoffer.

Iedereen is als lagere energie begonnen en door middel van leren groeit men verder door de chakra's heen naar energie van de hogere chakra's. Als lagere energie, als Jonge Ziel, is men dader. Men is nog niet zover ontwikkeld dat er sociale vaardigheden ontwikkeld zijn, men heeft geen idee hoe het voelt om anderen pijn te doen. Het onvermogen om met "anderen" om te gaan is groot, zeker wanneer de anderen vreemden zijn. Bij de Germaanse stammen bijvoorbeeld draait het om het afleren van racisme en vreemdelingenhaat, in essentie niet meer dan angst. 

Maar: Andere volkeren, andere leertrajecten en tijdens de reis door de levens heen worden alle volkeren aangedaan om specifiek daar te leren wat op dat moment nodig is. De Noord Amerikaanse Indianen kenden geen jaloezie, dat kan daar dus niet worden afgeleerd; het Midden Oosten kent al heel lang uitdagingen op het gebied van onderlinge verdraagzaamheid. Men leeft daar al sinds mensenheugenis in oorlog met de buren; landbezit en daarmee samenhangend de controle over de waterlopen, liggen hieraan ten grondslag. 

Het Midden Oosten en de Germaanse gebieden gelden als zijnde heel turbulent. Andere gebieden echter golden als oases van rust in vergelijking met andere gebieden. De Noord Amerikaanse graslanden waren tot aan de komst van de blanken een oase van rust, hetzelfde geldt voor het gebied waar de Katharen gingen wonen na het vertrek van Jezus uit Palestina. Ook in Afrika was het prettig toeven, maar onder heel andere condities dan op de prairies of in Tibet. En geloof me wanneer ik zeg, dat iedereen die dit leest daar al meerdere keren heeft gewoond - Tibet, China, de prairies.

Jonge Zielen zijn daders. Zij jagen op geld, macht, status en iedereen die hen voor de voeten loopt zal het ontgelden. Zij zijn corrupt en tot alles instaat als iemand hun hebzucht bedreigt. Hier vindt men de mensen die kinderpornonetwerken beheren, waar slavernij nog een dagelijkse praktijk is en de bankoverval tot een middel wordt gezien om inkomen mee te verkrijgen. Zij zijn de moordenaars. Hun slachtoffers zijn in steeds grotere mate de Oude Zielen geworden. Aanvankelijk was het allemaal Jonge Zielen onder elkaar, wolf zijn tussen de wolven, Darwinisme in zijn meest primitieve vorm. De meest effectieve moordenaar in de regio werd de baas en dat bracht macht en status (koning, graaf, hertog, keizer, paus, enzovoorts.) 



Maar onder de Jonge Zielen waren er ook die sneller leerden dan het anderen en die groeiden verder in hun chakra's. Uiteindelijk kwamen zij door hun gedrag energetisch boven de anderen te staan en werden daar meteen slachtoffer van. De Oude Ziel kon wel met anderen omgaan, die kreeg op een vriendelijke manier dingen voor elkaar die de Jonge Ziel met geweld nog niet voor elkaar kreeg. De Oude Ziel gaat ook geen gevechten aan, ze hebben allang geleerd dat alle rijkdom, status en macht en alles dat er omheen hangt de moeite van het vechten niet waard zijn. Oude Zielen zijn veel te moe, ze gaan al heel lang mee en hebben niet meer de energie van de Jonge Zielen die overal op af vliegen om te kijken of het bruikbaar is.

De Jonge Ziel moet het doen zonder sociale vaardigheden; het afleren gaat dus op de moeilijke manier. De vaardigheden die hij wel heeft, worden ingezet voor het verder vormgeven van typische Jonge Zielen interesses: macht, seks, geld, status. De Jonge Ziel ziet, dat de vaardigheden die de hogere energie heeft, hem tot nut kunnen zijn. Hij kan er rijker van worden, machtiger, enzovoorts. In arbeidsverhoudingen wordt de lage energie van veel werkgevers gereguleerd in de vorm van contracten, die in feite niet meer zijn dan een erkenning dat men ervan uitgaat dat de een de ander zal belazeren. 

Dat is op persoonlijk niveau, maar op het niveau van landen en regio's gebeurt het nog steeds, dat de lage energie wordt aangetrokken door de vaardigheden en de welvaart van de hogere energie, waarna de lage energie alles in het werk zal stellen om de welvaart over te nemen. De zucht naar vrijheid van die de Europese kolonisten naar Amerika bracht (vrijheid van slavernij, vrijheid van vervolging op religieuze gronden, vrijheid van drukpers, vrijheid van vergadering) is inmiddels omgedraaid naar vrijheid om te: "We leven in een vrij land en daarom heb ik de vrijheid om te doen en laten wat ik wil." Het is de lage energie vrijheid van de neoliberalen, primitief Darwinisme .


De tijd is nu gekomen waarop de agressie en de dominantie van de lage energieën worden ingewisseld naar liefde, respect en verdraagzaamheid van de hogere energieën. De dominante partij verliest de strijd, dat is al druk gaande, want macht en status en geld verkruimelen waar we bijstaan. De Oude Zielen vechten nog steeds niet, dat hebben ze allang afgeleerd, maar toch delft de Jonge Ziel het onderspit. Dat komt omdat de wereld van de lagere Vissen-energie (jaloers, wraakzuchtig en oorlogszuchtig van aard) wordt overgenomen door de hogere energie van het Aquarius-tijdperk, inderdaad, de energiestijging, de verhoging van het trillingsniveau, waar al deze verhaaltjes over gaan.

Earth Calling Niburu! Earth Calling Niburu!

De laatste dagen zie ik regelmatig teksten van Niburu op Facebook voorbijkomen over contacten met buitenaards leven. Is dat nou zo bijz...