woensdag 24 oktober 2012

De Jeugd van Tegenwoordig


In de afgelopen dagen is er een bericht over kinderen in de media verschenen; in onze ogen een bevestiging van wat er onder andere via dit blog al tijden wordt verteld en aangekondigd. Het bericht werd via teletekst verspreid en dat zei, dat kinderen steeds socialer worden.


Kinderen worden steeds socialer. Dat komt omdat de motivatie om dingen te doen niet meer die van de oude energie is. Hun nieuwe energie is niet primair bezig met het vergroten van macht, status en geld zoals hun ouders en grootouders dat wel deden. Ze hebben door een lange reeks van incarnaties, vol schade en schande, geleerd hoe je respectvol en met mededogen met anderen om kan gaan. Ze hebben oog voor de zwakkere punten van anderen en zijn niet geneigd daar rücksichtslos misbruik van te maken, zoals de ouders en de grootouders dat wel zouden hebben gedaan.

De kinderen van nu lijken niet meer op de kinderen waar de handboeken van twee generaties geleden op zijn gebaseerd. De kinderen die vandaag geboren worden zijn weer zuiverder dan die van een decennium geleden. “Zuiverder?”  Ja: Eerlijker, opener, oprechter, vriendelijker en vooral zónder verborgen agenda’s. Als zij over een jaar of dertig, veertig, de leiders van de wereld zijn, leven we echt in een andere wereld omdat er voor oorlogszuchtige, rancuneuze, jaloerse energie geen plaats meer is. Mensen die nog op dit spirituele niveau functioneren, kunnen in die wereld niet meer mee.

Het heeft nog andere consequenties. De eerste is, dat wanneer mensen steeds minder hebzuchtig worden en uiteindelijk niet meer hebzuchtig zijn, valt de economie uiteen. Delen werkt beter dan hebben; de meeste machines en apparaten staan voor 99,9 % van de tijd ongebruikt in de kast, net als bij de buren. Een andere consequentie is, dat heel veel gedrag dat nu nog (min of meer) wordt getolereerd, over een tijdje onder het criminele strafrecht zullen vallen. 

In historisch perspectief kunnen we de spirituele groei van een deel van de mensheid in reuzenstappen volgen. Er is namelijk altijd een relatie geweest tussen het aantal actieve chakra’s die mensen bezaten en hun vaardigheden en inzichten. In de lage chakra’s zijn mensen lage energie, oude energie, slechts bezig met de bekende trits macht, geld, lust en status. Dat is een aardige samenvatting van de Romeinse maatschappij, iemand die zich wil verdiepen in de kenmerken van het functioneren van het Romeinse Rijk, zal op deze punten uitkomen. 








In de Middeleeuwen was het niet veel beter, maar er waren veranderingen onderweg. Stapsgewijs, plakje voor plakje, door velen nooit opgemerkt, maar die veranderingen zorgden er voor dat ergens in de 18e eeuw de eerste mensen zich voor zoiets als democratie hard gingen maken, later werd zelfs de slavernij (op papier) afgeschaft. Dat was in de voorafgaande eeuwen volstrekt ondenkbaar. De Griekse, Romeinse en Middeleeuwse maatschappij was een slavenhoudersmaatschappij. In de loop van de eeuwen is slavernij onaanvaardbaar geworden. Ditzelfde proces vindt nu ook plaats op het terrein van de ongebreidelde hebzucht. Banken, religieuze instellingen, hedgefondsen, beurshandelaars en verzekeraars als criminele organisaties; overal waar geld, macht en status te verdienen valt, lopen (potentiële) criminelen te hoop. 

Aan het einde van de 19e eeuw kwamen de eerste helderzienden, het zesde chakra Ajna werd actief. Dat was ervoor nooit nodig geweest, omdat de energie van de mensheid veel te laag was om helderziendheid te kunnen zijn. De generaties voor hen hadden niet meer dan vier actieve chakra's. Bij de Jeugd van Tegenwoordig zijn 13 chakra’s actief. Wie er meer over wil weten moet maar eens op zoek gaan naar publicaties van Sonia of contact op nemen met S.O.O.C. Aravinda. 







Terug naar de Jeugd van Tegenwoordig. De grootouders begrijpen niets meer van de eigen kinderen, de meest recente lichting kinderen zijn helemaal niet meer te volgen. Er is sprake van een enorm gat omdat – alweer – de energetische kloof zo diep is. De ouders hebben nog last van hun ego. Met ego wordt bedoeld: Een collectie van eigenschappen zoals die hierboven werden genoemd, gebaseerd op angst en die alle aan vervanging toe zijn. Ouders hebben vaak wel in de gaten dat hun kind anders in elkaar zit dan de kinderen uit de omgeving. Ze zijn allemaal hoge energie, maar er zijn verschillen met de hoeveelheid Karma die nog moet worden opgelost en daarom is er verschil tussen de kinderen. De ouders, aangedreven door hun zucht naar status en roem, komen met prachtige titels voor hun kinderen, zoals “kristallijnkinderen” en vergelijkbare termen. In feite gaat dit dus om het ego van de ouders, die de wereld willen laten blijken dat hun kind nog bijzonder–der–der–der is dan die guppen en gepenkoppen van de buren!

En de kinderen zelf? ’t Interesseert ze geen meter. Ze coachen andere kinderen, ze doorzien de opgekloptheid van de ouders, zoals ze ook leugens en bedrog doorzien. Ze worden niet gemotiveerd door de angsten van de ouders. Ze zijn en spelen geen rol zoals de maatschappij van ze verwacht. 

De wereld wordt steeds leuker, met de Jeugd van Tegenwoordig.

Earth Calling Niburu! Earth Calling Niburu!

De laatste dagen zie ik regelmatig teksten van Niburu op Facebook voorbijkomen over contacten met buitenaards leven. Is dat nou zo bijz...