dinsdag 18 oktober 2011

Wat is "Automatisch Schrift"?

Een van de vaardigheden van een medium is het automatisch schrift. Een medium is in staat om zijn eigen ik, zijn eigen ziel 'opzij te zetten' en een andere energie toegang te geven tot zijn lichaam. De verbinding met de eigen ziel blijft wel bestaan, maar even in de vorm van een dun draadje in plaats van een dikke kabel. 

Er is een bepaald maximum aan wat een specifiek lichaam op een bepaald moment aan hoge energie kan hebben. Als de hoeveelheid hoge energie te hoog zou worden - denk nog even aan het ei in de magnetron in een eerdere tekst. Healers blijken meer hoge energie door te kunnen geven, naarmate ze zelf ook hoger in de energie staan. Healer worden is trainen.


Net als bij healing maakt bij automatisch schrift een hogere energie gebruik van iemands lichaam. Dat is bij voorkeur de spirituele gids, die de verbinding vormt tussen mensen- en Bovenwereld. Vanaf hier is het heel eenvoudig: het medium is in een staat van niet-denken, de gids neemt een deel van de ruimte in en geeft schriftelijke informatie vanuit de Bovenwereld door. In het begin is dat een heel rare ervaring. Je hand begint te schrijven - en je weet dat je het niet zelf bent want dat voel je en de tekst is een mooi gedicht (en jij bent niet van de gedichten), in een handschrift dat niet het jouwe is (want leesbaar), of staat er informatie in die je nooit op school gehad hebt, de toon is heel vriendelijk en humoristisch (en dat ben je nooit), enzovoorts. Heel vreemd, aanvankelijk.

Alle begin is moeilijk. Hoewel: het geldt niet voor iedereen, want soms schrijft iemand die net automatisch schrift heeft geleerd, zó een paar A-4tjes vol, waar anderen weken en maanden aan het worstelen zijn om één leesbaar woord op papier te krijgen. En als dat dan is gelukt, is de betekenis nogal eens ver te zoeken. Automatisch schrijven is doorgaans oefenen, veel oefenen. En op een gegeven moment komen ook bij de worstelaars de mooie zinnen met duidelijke informatie, vaak nog wel in een ander handschrift. Naarmate de vaardigheid toeneemt, zal het eigen handschrift in de geschreven channelings terugkomen. 

Schrijf niet te lang achter elkaar door, zeker niet in het begin. Kwartiertje, twintig minuten hooguit. Stap dan weer terug naar de aarde energie en ga een poosje later weer verder. Bij te grote vermoeidheid -- het is erg vermoeiend in het begin -- bestaat de kans dat lage energie doorkomt, vaak ook het eigen Ego. Dan schrijf je ineens hoe geweldig je wel niet bent, of hele negatieve teksten over anderen... Lage energie dus. Dergelijke teksten komen niet uit de Bovenwereld maar uit de eigen fantasie of van een entiteit die zijn kans schoon ziet. Zeker als een schrijver lange teksten doorkrijgt, is het belangrijk om regelmatig uit de hoge energie te stappen en weer opnieuw in te stappen. 

Daarnaast is het raadzaam om de teksten, na in de hoge energie te zijn teruggekomen, te checken aan de hand van drie vragen:
     (1) Is deze tekst zuiver doorgekomen? Ja/nee; 
     (2) Zit er ego in? Ja/nee; 
     (3) Moet er worden herschreven? Ja/nee.

Het tekeningetje hierboven komt van spiritualiteit.blogspot.com

maandag 17 oktober 2011

Erik van den Boom en de nieuwe balans

Er is in de laatste weken veel aandacht geweest voor de talenten van Erik van den Boom uit Schiedam. Ook wij kunnen niet om hem heen. Erik is een illustratie van het gegeven, dat het moderne onderwijs niet meer op de vaardigheden en talenten van nieuwe sjamanen (zie elders in dit blog) is toegespitst; dat het moderne onderwijs is achterhaald. Er zijn meer kinderen zoals Erik dan ooit en slechts in een beperkt aantal gevallen hebben de leerkrachten in de gaten dat er sprake is van bijzonder talent. 
Erik van den Boom

De crux zit hem in de incarnaties. Erik en een heel groot deel van de huidige jeugd zouden kunnen worden ingedeeld onder het kopje Oude Zielen, hetgeen betekent dat zij al vele, vele malen op aarde zijn geweest en zij tijdens die levens zoveel hebben opgepikt, dat het niet meer in het moderne onderwijs past. Ze liggen akelig voor op hun onderwijzers, vaak Jonge Zielen, die nog van alles moeten leren (zeker op sociaal vlak) en hopeloos op de kinderen achterlopen. De kinderen vervelen zich dood in de klas, ze ergeren zich aan het niveau van hun leraren, maar kunnen tegelijkertijd niets doen. Hier en daar worden de kinderen naar speciaal onderwijs gestuurd, waar ze vervolgens buiten alle categorieën scoren.  
Opvallend overigens (tevens een blijk van het enorme Ego van de Jonge Zielen dat het onderwijs bestiert) dat er wel voor slimme kinderen aparte regelingen worden geschapen, maar dat de kinderen die moeilijker mee kunnen komen in de steek worden gelaten. Veel van die kinderen krijgen tegenwoordig het label "ADHD" aan het oor geperforeerd en anders wel een kwalificatie die er inhoudelijk op lijkt. Factoren als slecht eten en in een lage energie-omgeving wonen, zijn veel bepalender voor deze kinderen. Goede voeding en een omgeving op energetisch niveau zal voor herstel van deze kinderen zorgen.

Er moeten op een bepaald moment mensen komen, die te toekomst kunnen dragen; Erik en zijn kwaliteitsgenoten zullen dat doen. Tegelijkertijd zullen ze de grenzen van het bekende ver overschrijden, achter zich laten zelfs; de bestaande (theoretische) fysica zal verlaten worden. Einstein heeft zijn verdienste gehad (om eens een eufemisme te gebruiken)  maar naar zal blijken is hij een noodzakelijke tussenfase in de ontwikkeling van het menselijk denken, snappen en weten. De relativiteitstheorie zal hooguit een pre-paradigma blijken zijn. 

Vergelijk het met de auto-industrie: Honderd jaar geleden waren er bij wijze van spreken duizend mensen met het ontwikkelen van nieuwe technieken bezig, een kleine groep die snapte waar de zwakke plekken in het weten zaten en die de ergste miskleunen konden verhelpen en verbeteren. De auto's van nu zijn niet meer te vergelijken met die van honderd jaar geleden, maar ook gaat de ontwikkeling nu veel sneller omdat er veel meer autotechniekspecialisten met veel ingewikkelder materie bezig zijn. Er komen steeds meer slimmeriken bij om de nieuwe ontwikkelingen te ontwikkelen en de onvolkomenheden in het bestaande weg te werken. Dat zal op alle denkbare terreinen gaan gelden.
Een groot verschil met de afgelopen decennia zal zijn, dat Erik cum suis dat zal doen in samenwerking met anderen omdat de concurrentie uit de maatschappij zal zijn verdwenen. Het is een verschil tussen het Ego van de lage energie en de GGD van de hoge energie.

Denken is passé, voelen is de toekomst. Het denkvermogen, zeker het academische, is een exponent van het Ego. Alle kinderen zijn erg goed (geweest) in niet-denken. Vervolgens worden ze jaren lang in een systeem geduwd waarin hun niet-denken wordt vervormd tot denken. Nu zullen er mensen zijn, die meteen roepen dat zonder denken de mens het niveau van een dier heeft, dat het denkvermogen het onderscheid maakt. We mogen er op wijzen dat veel mensen zich inderdaad als beesten gedragen en niet als dieren - dankzij het denkvermogen. Niet dat denken per definitie verkeerd is; de Verlichting was ten opzichte van de Middeleeuwen een hele vooruitgang. Maar die vooruitgang van toen is nu doorgeslagen, denken voert de boventoon, de slimste denker heeft de meeste status, de professor boven god. 

Er wordt gewerkt aan een nieuwe balans. Denken, kennis, richt zich in eerste instantie op materie, het kennisnemen van eigenschappen en gedrag van materie. Pas recent is het denken zich ook op de immateriële psyche gaan richten. De stap die in de nabije toekomst wordt gemaakt, is terug naar het kunnen niet-denken van voor de schooltijd en terug naar het voelen.

Om te beginnen zijn de uitdagingen van de toekomst zo complex, dat het met denken (en al helemaal niet vanuit het Ego) begrepen kan worden. Er komt een overgave aan et helder weten voor in de plaats: Geen kennis uit de boeken, maar direct vanuit de Bovenwereld, het Ego kan dit per definitie niet. Niemand kan bedenken hoe je op een bepaald moment in luttele seconden van Amsterdam naar Parijs of Berlijn kunt reizen. De groep die leert luisteren en leert helder te weten, kan er wel achter komen. Plakje voor plakje, streepje voor streepje en zo verder.

Vervolgens wordt het voelen de hele dag door, door het denken overruled. Die en die persoon voelt niet goed aan - ieder kind weet wanneer volwassenen of andere kinderen goed of fout zijn; die en die situatie voelt niet goed aan. Maar er wordt niet naar gehandeld omdat het denken in de weg gaat staan: "Ja, maar dat kan toch eigenlijk niet", of "eens even kijken wat de handboeken erover zeggen", en "de vorige keer ging het ook goed", enzovoorts. Mensen moeten weer leren hun gevoel, hun intuïtie vertrouwen. Intuïtie is altijd betrouwbaar; intuïtie wordt door de Bovenwereld bestuurd en die kent gene dubbele agenda's of onzekerheid. 


Leer om het denken heen te weten. Maar een academicus kan vrijwel niet meer terug naar het niet-denken. Dat is volledig afgeleerd. Zelfs sjamanen hadden tot voor kort langdurige sessies nodig om vanuit de fysieke wereld in de wereld van de Manitou, het rijk van de sjamanistische krachtdieren, te reizen. Een methode daartoe was drummen, ratelen. Dat leverde een bepaalde trance op en in die trance was er de ruimte om terug te keren naar het niet-denken. 


Dan komen we terug op Erik van den Boom. De media meldden, dat ook zijn CD met trancemuziek hoge ogen gooit in de downloadlijsten, erkenning van grote geesten uit het vak als Armin van Buuren valt hem ten deel. Hierin zit Erik's grootse waarde: hij ziet kans met zijn muziek hele volksstammen uit het denken en in een trance te krijgen. Ook hij werkt keihard mee aan het creëren van de nieuw balans.

Earth Calling Niburu! Earth Calling Niburu!

De laatste dagen zie ik regelmatig teksten van Niburu op Facebook voorbijkomen over contacten met buitenaards leven. Is dat nou zo bijz...