dinsdag 27 september 2011

Theologie is egologie


Ieder volk creƫert de god die het op een bepaald moment nodig heeft. Komt dat godsbeeld onverhoopt in uiteindelijk gezaghebbende boeken terecht, dan gaat dat beeld heel lang mee. Het ego van de mensen heeft dat godsbeeld bepaald; God heeft geen ego. Dus is god ook niet 'beledigbaar'. Blasfemie is bedacht door mensen die zelf beledigbaar zijn, waardoor hun voorstelling van hun god ook beledigbaar werd.




"The Eye of God"

Het is in essentie heel simpel: Een wraakzuchtig volk zoekt instemming van hun wraakzuchtige god. Een hebzuchtig volk gaat ervan uit dat je met god in onvrede leeft als je niet rijk bent. Hun goden zijn eigenlijk lage-energie-goden. Zij hebben hun god nodig om oorlogen te rechtvaardigen, om kruistochten te organiseren, om in naam van hun lage-energie-god hele volkeren uit te moorden. Het menselijke Ego moordt en god wordt er voor bedankt. Aanbidders van een dergelijke god zijn nog niet in staat om kennis te nemen van god op zijn/haar feitelijke energetische niveau, namelijk die van liefde, niet meer en niets minder. God als hoogste trilling, als zuiverste energie, als niets dan liefde, is voor velen onmogelijk voor te stellen.



In tegenstelling tot wat religies leren, kan iemand leren met god in contact te komen. Maar in westerse religies wordt er al van uitgegaan dat er een onoverbrugbare afstand bestaat tussen de mens en Jezus - laten we het over de bereikbaarheid van god maar niet hebben. Voor de middeleeuwen en de laat-Romeinse tijd gold de onbereikbaarheid wel. Toen en nu zouden alleen de geestelijken met god in verbinding staan, met de bisschop van Rome als plaatsvervanger van god op aarde. Maar in het algemeen is de energie van de geestelijkheid te laag om ook maar bij die van god in de buurt te komen. 

De geestelijkheid heeft zich door de eeuwen heen uitsluitend bezig gehouden met het verzamelen van geld, het vergroten van status, macht en landbezit, met oorlogvoering; men was jaloers, wraakzuchtig en geobsedeerd door seks. De geestelijkheid past zo perfect in het plaatje dat in eerdere afleveringen werd geschetst van de zogenaamde lage energie. Het is daardoor voor geestelijken onmogelijk om zich te verbinden met god. Iemand van hoge energie zal diep ongelukkig worden op het seminarie en de kweekschool ontvluchten. Sterker nog: Hoge energie bevindt zich hoofdzakelijk buiten de religieuze instellingen.

Earth Calling Niburu! Earth Calling Niburu!

De laatste dagen zie ik regelmatig teksten van Niburu op Facebook voorbijkomen over contacten met buitenaards leven. Is dat nou zo bijz...