vrijdag 26 augustus 2011

De lieve vrede bewaren is nutteloos

De Lieve Vrede zorgt ervoor, dat mensen van hogere energie zich ondergeschikt maken aan degenen met lage energie. Mensen met hogere energie hebben sociale vaardigheden die hen in staat stelt in bepaalde situaties het juiste te doen, waar de lagere energie in zijn emotie schade aanricht. De lage energie is agressief en meedogenloos; de hoge energie heeft al zijn vaardigheden nodig om de situatie thuis (of op het werk) leefbaar te houden.

Mensen met hogere energie hebben zich altijd ondergeschikt gemaakt aan de agressie van de lage energie. Dat vind je terug in huwelijken, maar ook in arbeidsrelaties. Het bewaren van De Lieve Vrede is een vorm van zelfontkenning die wordt gebruikt als overlevingsstrategie. Dat kan dus niet. Je leert mee lachen met de domme, platte grappen uit de omgeving én geneert je dood. Er worden verhalen opgehangen waarvan je weet dat er niets van klopt, maar durf dat maar eens te zeggen ... Juichende bedrijfsleiders bij de winstgroei van het bedrijf -- hogere bonussen -- het boeit je helemaal niets en toch loop je er rond. Ondertussen raak je het laatste stukje zelfvertrouwen definitief kwijt.

 Denk eens aan kinderen? Kinderen van nu zijn van hoge energie, maar leven vaak in een lage energie omgeving. Als je 4 bent en je ziet opa 's avonds bij je bed (die allang overleden is), moet je dat niet aan je ouders vertellen, want die flippen helemaal -- en dat weet je en dus kijk je wel uit! De juf op school weet ook van niets, geen kennis, geen vaardigheden, geen inzicht. De juf op school heeft een hele klas vol dergelijke hypergevoelige en vaak heel intelligente kinderen -- maar daar kun je dus ook niet terecht met je verhaal. Jij bent 8 en iedereen denkt dat je kleurenblind bent omdat je andere kleuren ziet dan de anderen. Niemand weet dat je de aura's van voorwerpen ziet en niet de verflaag en die kleuren kunnen nogal van elkaar afwijken. 

Het resultaat is dat jonge kinderen geen zelfvertrouwen hebben, omdat ze op noodzakelijke niveaus niet kunnen worden gesteund door hun omgeving. Waar wel? Sinds ongeveer 10 jaar is spiritueel centrum Aravinda actief. Daar worden kinderen met een spirituele voorsprong, onbedoeld achterlijk gehouden door hun niet-begrijpende omgeving, begeleid naar hun ware ik van hoge energie. Daar komen ze er eindelijk achter dat ze bepaald niet alleen zijn met wat ze kunnen, weten en zien. Vervolgens moet er hard aan het zelfvertrouwen worden gewerkt.

De volgende stap die steeds meer mensen van hoge energie maken, is voor zich zelf opkomen, niet meer bang zijn voor de agressie van de lage energie, maar op stevige maar sociale wijze duidelijk maken wat hij van de situatie vindt. Leer maar voor je zelf opkomen en heibel te maken! De Lieve Vrede moet bij mensen met hogere energie echt de deur uit!

donderdag 25 augustus 2011

De spirituele GGD: Geven, Gunnen & Delen

Er vindt een soort van "troepenconcentratie" plaats van hoge en lage energie. Nogmaals: de lage energie is de energie die aan het verdwijnen is. Mensen die zich nog steeds door lust, winstbejag, materialisme en angst laten aansturen, houden die lage energie in stand. Da's niet erg, want iedereen is lage energie geweest -- oordeel niet! Het is een kwestie van leren en de lage energie is gewoon nog niet zo ver. De hoge energie daarentegen houdt zich steeds meer bezig met Geven, Gunnen en Delen: De spirituele G.G.D. 

Mensen met hoge energie worden niet gemotiveerd door de drijfveren van de lage energie. Niet zo heel lang geleden traden mensen in het huwelijk om samen materie te verzamelen. Maar in de afgelopen jaren ziet men dat het aantal scheidingen enorm is toegenomen - wie is er nog getrouwd, vandaag de dag? Wat is er gebeurd? In de jaren voor het begin van de opkomst van de Aquarius energie werden huwelijken om economische redenen gesloten, samen kijken of er een steeds groter huis gekocht kon worden, een grotere auto, enzovoorts - geld, macht en status. Wie herinnert zich 1 v/d 8 met Mies Bouwman nog? Dolle vreugde bij het winnen van nóg een koffiezetapparaat! Zo zat de maatschappij in elkaar, het was niet anders.


Voor de scheiding is één van de partners doorgegroeid van lage energie naar hogere, de andere is stil blijven staan in de lage energie. Hun belevingswereld ligt is ver uit elkaar komen te liggen omdat de één achter een nieuwe auto aan wil, en de ander het niets interesseert, die heeft het te druk met de yoga of de tai-chi. De een leest over spirituele ontwikkeling, de ander over de ontwikkelingen op de kapitaalmarkt. De één wil zich verder ontwikkelen in het niet-materiële, de ander blijft zich op materie richten.

Na de scheiding de partner zich aansluiten bij iemand van gelijkwaardige energie: de één gaat op zoek naar een partner om opnieuw bezit te verzamelen, de ander zoekt een partner om zichzelf verder te ontwikkelen. Men vindt elkaar in grotere verbanden; er zijn clusters ontstaan die in feite de maatschappij verdelen. 

Degenen die bang zijn dat al hun bezit waar ze zo hard voor gewerkt hebben, zal verdwijnen, slaan de handen ineen; het zijn tenslotte economisch zware tijden. Welbegrepen eigenbelang, maar dan georganiseerd in grotere verbanden. De andere groep echter gaat steeds meer handelen volgens de spirituele G.G.D.: Geven, Gunnen & Delen. Die mensen leren steeds meer om uit hun angst te komen en vanuit liefde te gaan leven.

woensdag 24 augustus 2011

Yin & Yang is een kosmische wet

Al dat er is, is verdeeld in een mannelijk deel, actief en op expansie gericht, een yang deel dus, en een yin deel, primair voedend van aard. Na een periode van activiteit (yang) moet een periode van rust volgen (yin) om weer op krachten te komen. Yin gaat over rust, voeding, drinken, slapen, recupereren. Yin is een energie die in verschillende culturen bekend staat onder namen als Sophia, Isis of Quan Yin (= de bron van yin.)

Sinds het begin van de creatie van de ons bekende kosmos draaide het heelal en de activiteit op aarde hoofdzakelijk om expansie. Op menselijk niveau is dat het vergroten van macht en invloed, het opstapelen van geld. Onder wetenschappers heerst het idee dat er een oerknal is geweest en dat sindsdien het heelal met een gigantische snelheid naar alle kanten uitzet. 

Maar niets kan eindeloos expanderen, er moet op een bepaald moment weer rust komen en yang moet weer krimpen. Die tijd is nu aangebroken. Die verandering naar yinne energie is ingegaan in het begin van de jaren '90 en zal doorlopen tot in 2026, pas dan is de Aquarius energie volledig losgekomen van de Vissen-energie die de laatste 2.000 jaar de boventoon voerde: oorlogszuchtig, wraakzuchtig en materialistisch. Er is een omslagpunt dat door velen met angst en beven tegemoet wordt gezien: 21 december 2012 (er is nog een interpretatie van de Maya kalender, zie zegt, dat het omslagpunt op 28 oktober van dit jaar ligt). Dat moment is nu (6 juli 2012) al geweest is en wel op 6 juni j.l.

De angst en het beven komen voort uit de verwachting dat de wereld zal vergaan. Ja, dat klopt wel, maar slechts gedeeltelijk. De lage (Vissen-) energie zoals die ook in eerdere stukjes werd omschreven, zal het loodje leggen. Het trillingsniveau van de aarde stijgt zodanig, dat de aarde voor veel mensen onleefbaar wordt. Dat uit zich in ziekte en dood. Daarom moeten mensen leren om de materie, hun ego en de voor anderen schadelijke handelingen op te geven. Dat proces is nu gaande en heet "economische crisis".

dinsdag 23 augustus 2011

Een langlopend leermoment




Steeds meer mensen leven in een chaos, ook al hebben zij daar niet voor gekozen. De ordening van "vroeger" is aan het verdwijnen en nu zijn er vele schepen op drift geraakt. Daar komt een nieuwe "ordening" voor terug, maar tegelijkertijd is het geen ordening, het is eerder een veranderde state of mind

Veel mensen hebben het gevoel dat ze niet meer in deze wereld passen: deze wereld gaat over macht, status, geld, hebzucht. Die wereld is gelukkig in een rap tempo aan het verdwijnen, de overdaad en luxe zal van het bestaan worden afgeslepen. Wat overblijft zijn de noodzakelijke dingen, de dingen die nodig zijn om van te leven. Voor iedereen, want van "genoeg is genoeg" is de voorraad oneindig.

Heel veel mensen zitten akelig in de stress vanwege de koersvallen op de beurs, het verdampen van kapitaal, de pensioenen en vanwege het gegeven dat regeringen zonder geld komen te zitten. Als jaren lang je primair hebt geleefd om bezit te vergaren, om geld op te stapelen, zijn het zware tijden. Voor die mensen zijn de komende jaren een langlopend leermoment:  "Hoe raak ik van mijn hebzucht af, hoe leer ik delen met anderen?" Anderen, meestal degenen die weinig bezitten, kunnen dat al.

Earth Calling Niburu! Earth Calling Niburu!

De laatste dagen zie ik regelmatig teksten van Niburu op Facebook voorbijkomen over contacten met buitenaards leven. Is dat nou zo bijz...