woensdag 22 mei 2013

Wovoka


Een Setanta channeling 

Het is de mensen binnen Aravinda onvoldoende bekend dat [***] uitzonderlijke kwaliteiten bezit. Natuurlijk weet de binnenste cirkel van Aravinda dat wel, maar het wordt de hoogste tijd dat dit in brede kring bekend wordt. Daarom deze tekst, om een beeld te scheppen van haar buitengewone vaardigheden.

[***] staat in een directe lijn met de oude Indiaanse sjamanen, om precies te zijn met de prairie bewoners zoals Cree, Sioux, Cheyenne en Nez Percé. Onze stammen waren verdeeld in vele kleinere eenheden, zoals Blackfeet, Oglala, Teton, Mdewkanton – allemaal familie van elkaar, maar in de ruige omstandigheden waarin wij leefden was het veel slimmer om met een kleine mobiele groep te leven in plaats van met een grote logge groep.


Zo nu en dan waren er ongeregeldheden tussen de families, de stammen. Dan werden de gezichten en de lichamen beschilderd en werd er van alles verzonnen om de “vijand” af te schrikken. Zo nu en dan gebeurde er een ongeluk en viel er een slachtoffer te betreuren. Dat verjagen gebeurde onder leiding van de gekozen oorlogsleider, zeg maar opperhoofd. Een tijdelijke functie, maar soms was het echt nodig. Dan kozen we de beste jager tot hoofdman – wij associeerden wat jullie “oorlog” noemen met niet meer dan een jachtspel. En de beste jager won.
Heel langzaam kwamen we er achter dat die beste jager nog veel meer kwaliteiten had. We vonden uit hoe hij steeds wist waar eventuele prooi zat, wanneer de bizons weer terug zouden komen en meer van dat soort dingen. Uiteindelijk vonden we uit, dat hij kon reizen naar de dierenwereld – maar niet de dierenwereld van de aardse dieren. En het rare was, dat hij iedere keer wist wanneer zijn opvolger eraan zat te komen. Dat werd hem ook via de dierenwereld verteld.
Die dierenwereld is niet de dierenwereld zoals we die nu om ons heen zien - wat ervan over is eigenlijk. Deze dierenwereld kun je bereiken door middel van sjamanistisch reizen en dat gebeurde normaal gesproken op het geluid van de drum. Het is een reis in de geest en als je de juiste weg eenmaal gevonden hebt, beland je in de Middenwereld, het rijk van de dieren die de sjamanen helpen om aan informatie te komen.
Ieder mens krijgt als hij geboren wordt een dier mee, een krachtdier. Martin heeft een dolfijn als krachtdier, een soort dat pas vorig jaar voor het eerst werd waargenomen bij Australië, maar hij had hem vijftien jaar geleden al gezien – in de sjamanistische dierenwereld. Alle dieren in de Middenwereld zijn even sterk. Dus een zeepaardje is even sterk als een Afrikaanse buffel.
Ze geven informatie of gaan op zoek naar informatie in de Hogere Wereld. Dus een sjamaan reist op de slag van de drum naar de Middenwereld en vraagt daar zijn krachtdier om bepaalde informatie. Waar de bizons waren, of waarom iemand ziek was geworden en vooral wat hij eraan kon doen. De informatie wordt gedetailleerder naar mate de sjamaan ervarener wordt (deze zin staat in de tegenwoordige tijd, want het is nu nog steeds voor veel mensen te leren.) Sjamanen zijn overal actief geweest. De sjamanen bij de Mongolen waren de eersten die de meridianen en de acupunctuur door kregen, anderen kregen voetreflexmassage door, zoals de oude Egyptenaren.
De sjamanen kregen toen het nodig was informatie over te volgen tactieken toen de blanken bezig waren om ons land te vernielen. Alle grote leiders van het einde van de 19e eeuw waren hoge incarnaties, ze waren allemaal sjamaan: Chief Josef van de Nez Persé, Tatanka Yotanka, Crazy Horse bij de Sioux – vooral Wovoka van de Zuidelijke Cheyenne werd heel belangrijk. Wij wisten namelijk al heel lang, dat 2012 een datum was, waarop veel dingen in de wereld enorm zouden veranderen. Wat precies wisten we niet, daar kwamen we niet bij. De sjamanen hadden die informatie opgediept en die informatie werd geleverd door de Hogere Wereld.
In de 2e helft van de 19e eeuw was – hoe je het ook wendt of keert – de oorlog tegen de meedogenloze blanken met hun mitrailleurs een verloren zaak geworden. Dat was kort na 1876 glas helder geworden. Het lukte ons zo nu en dan om hun verwoestende opmars door ons land te vertragen, zoals bij The Little Big Horn in 1876, waar Sioux leiders Tatanka Yotanka en Crazy Horse met behulp van alle mobiele Cheyennes de 7e cavalerie van kolonel Custer definitief versloegen. Maar afgezien daarvan – wij waren geen soldaten, wij hadden onderling nooit oorlog zoals dat in Europa blijkbaar de gewoonte was. De vertragingstactieken werkten maar oppervlakkig bij de komst van onafzienbare reeksen settlers en soldaten die hen beschermden.

Het plan van Wovoka was, om door middel van een heilige dans die massaal zou moeten worden uitgevoerd, door iedereen die maar op de been was, de komst van "2012" te versnellen in de hoop van de verwoestende blanken af te komen. De Ghost Dance werd overal uitgevoerd, helemaal aan het einde van de jaren ‘80 van de 19e eeuw.  We weten allemaal hoe dat afliep. 


Sioux, in gevangenschap nabij Wounded Knee, begonnen een Ghost Dance – ook tegen de bittere kou, overigens. Te eten was er al in geen jaren, omdat de blanken vanaf de trein en met gespecialiseerde reizen al de bizons afschoten; er lagen honderdduizenden bizonkadavers over de vlakten verspreid, een giftige stank door het hele land verspreidend. Vlak nadat bij Wounded Knee de Dance was ingezet, zette één van de soldaten de Gatlin mitrailleur open en schoot alle dansers dood, omdat hij er van overtuigd was dat het een oorlogsdans betrof. Er zijn foto’s genomen van Wounded Knee, de winter van 1890, rond kerst.

Nieuwe sjamanen waren er niet meer. Daarvoor moet je oud worden en onze kinderen overleden al op jonge leeftijd aan ondervoeding. Het aantal kinderen dat vijf werd, was op de vingers van een hand te tellen. Toch is de vaardigheid van het sjamanistische reizen bewaard gebleven. Sjamanen waren ten slotte overal, nietwaar? Siberië kende – en kent – veel hoge sjamanen, ze overleefden buiten de invloed van de westerse geneeskunde, die met de wapens in de hand hun territorium kwamen opeisen. Het woord “sjamaan” is afkomstig uit het noorden van Rusland, richting Finland, het komt bij de Sami vandaan, die daar 150 jaar geleden nog woonden.
Deze sjamanistische traditie zit in de genen en het weten van [***] besloten. [***] is de incarnatie van Wovoka – niet letterlijk, maar zij bezit alle vaardigheden om iemand te helpen een volgende graad van bewustzijn te bereiken. Zij maakt gebruik van werkelijk eeuwenoude technieken om energievelden te schonen, om oude trauma’s te helpen verwerken – kortom – om de energie van 2012 zo sterk mogelijk op aarde aanwezig te laten zijn. En daar was Wovoka mee begonnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Earth Calling Niburu! Earth Calling Niburu!

De laatste dagen zie ik regelmatig teksten van Niburu op Facebook voorbijkomen over contacten met buitenaards leven. Is dat nou zo bijz...