donderdag 1 september 2011

Genesis (#): Gnostisch scheppingsverhaal

Pagina uit de teksten uit Nag Hamadi
Alle niet-christelijke scheppingsverhalen die de priesters in handen kregen, werden door hen vernietigd. Hier en daar is nog wat over, Popul Vu bijvoorbeeld en in de teksten van Nag Hammadi is het gnostische verhaal bewaard gebleven. 

Eén van de kenmerken van de gnostiek is, dat men altijd heeft gezegd dat zij in staat waren om te communiceren met God. Dat klopt, dat hebben zij gekund en via goddelijke energie (en niet de fantasie) hebben zij de oude scheppingsverhalen in de vorm van een channeling doorgekregen. Naast Jezus konden ook Maria Magdalena en Jacobus Minor actief contact met de Bovenwereld maken.

De Bijbelteksten over de schepping zijn verouderd. Modern in de tijd van de Romeinen en in de Middeleeuwen, maar we weten nu beter. Iedereen is in potentie in staat om contact te maken met God, niet alleen de priesters. Dat idee is ook bij de vroege protestante beweging terechtgekomen, maar binnen die beweging is tot nu toe alleen Johannes Hus (ca. 1370–1415) daartoe in staat geweest. 

Het christendom was goed voor het moment dat het er was, nu moet de westerse wereld verder. Verder is terug naar de gnostiek, want nu pas zijn de mensen in groten getale in staat om met ons contact op te nemen. De essentie van de gnostiek is bewaard gebleven in verre uithoeken van de wereld, in kloosters in Birma, Bhutan en Nepal. In het Nabije Oosten is de gnostiek heel lang de meest bekende religie geweest. Pas bij de opkomst van het christendom, heeft zij plaats moeten maken. De kennis (= gnosis) werd van generatie op generatie doorgegeven en onder de leerlingen zijn altijd mensen geweest die met ons contact konden opnemen. Aan hen werd de juiste leer verteld, wetende dat er gevochten moest worden om die leer in stand te houden.

In het begin was er alleen liefde, er was alleen energie van de allerhoogste soort, de zuiverste denkbaar en dan nog zuiverder. Die energie staat bekend als God, Allah – het maakt niet uit (zie de tekst over blasfemie.) Van die energie werden “laagjes” afgehaald die iets minder zuiver waren. Die energie raakte bekend onder de naam Engelen, of Engel energie. Net als Goddelijke energie incarneerde deze energie niet. God noch Engelen hebben een gezicht gehad, ze kunnen zich wel aan iemand presenteren in die vorm. De derde energetische laag is die van de Meesters en zoals eerder gezegd, kan die wel incarneren.

De schepping was een proces van proberen en kijken of het lukte. Werk in uitvoering, zogezegd. Hoe moet je zonder enige oefening vooraf uit energie materie maken? En dan uiteindelijke ook nog zo iets complex als een mens? Het heeft heel lang geduurd, voordat dat enigszins gelukt was. “In zeven dagen?” Nee, echt niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Earth Calling Niburu! Earth Calling Niburu!

De laatste dagen zie ik regelmatig teksten van Niburu op Facebook voorbijkomen over contacten met buitenaards leven. Is dat nou zo bijz...