dinsdag 30 augustus 2011

Energetische groei

Het menselijk lichaam bestaat uit vier energieniveaus, maar de niveaus lopen in elkaar over. We kunnen het fysieke, het emotionele, het denk- en etherische niveau. Plaatjes van aura's kunnen dit op deze wijze aangeven, een andere mogelijkheid is dat het aura in zeven lagen wordt aangegeven, overeenkomstig het (oude) aantal chakra's. 

De chakra's kennen ook die niveaus, de verdeling is wat fijner. De ziel, de Meester energie, heeft vele levens nodig om vanuit het materiële door te groeien naar het zuiver immateriële, om permanent te kunnen verblijven waar hij vandaan kwam. Zoals eerder gezegd: dat doorgroeien is een individuele taak -- en een zware! 

Doorgroeien gaat in levens. Als het goed gaat, wordt er door middel van leren steeds een laagje van een hoger energieniveau toegevoegd aan wat er al was. Plakje voor plakje wordt het energieniveau in een chakra verhoogd. Het gaat om het doorleven van emoties, om te weten wat het is om moordenaar te zijn, om vermoord te worden en om langzaam tot het inzicht te komen dat het mogelijk is om als geestelijke anders met kinderen om te gaan. Wanneer er voldoende is geleerd, volgt een nieuwe energielaag met zijn eigen uitdagingen. Kortom: het geduvel begint van voren af aan!

In de afgelopen eeuwen is het idee ontstaan, dat het doorgroeien "in poorten" gaat; je gaat een poort door en dan ben je in een andere energielaag. Daar hoort de gedachte bij dat data die opgeteld hetzelfde getal geven (bijvoorbeeld: 3, 12 & 21 maart '03 = 3/3/3; 4, 13 & 22 april '04 = 4/4/4; 3, 12 & 21 december '12 = 3/3/3) zo'n poort zijn, waarop extra energie naar de aarde wordt toegestuurd, om het niveau verder te verhogen op weg naar (binnenkort) het collectieve vierde chakra. In feite zit ieder mens op een ander stukje energie en dus op een ander niveau, poorten of niet. De poorten bestaan ook niet, het zijn hooguit beelden die gebruikt werden om de verandering te illustreren, net als chakra's dat zijn of aura's. Poort, chakra of aura: door het min of meer concreet te maken, kan men zich gemakkelijker een voorstelling van het groeiproces maken.

Spirituele ontwikkeling is een zuiver individueel proces: de groei van Ik naar Wij, van materie naar energie, van de lage energie van het ego naar de collectiviteit van de hoge energie. Iedereen heeft dezelfde opdracht en het zelfde doel, maar iedereen heeft een andere routekaart en staat op een ander punt op zijn kaart. De één komt bij een grote afslag, de ander moet nog een poosje rechtdoor. Iedereen zit op een ander energetisch niveau waardoor iedereen andere arbeid moet verrichten om te groeien. Het is dus niet zo, dat wanneer iemand weet dat het energieniveau stijgt, hij automatisch is mee gestegen. Pas met de individuele groei naar een hoger niveau, verankert het verhoogde energieniveau op aarde zich een beetje meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Earth Calling Niburu! Earth Calling Niburu!

De laatste dagen zie ik regelmatig teksten van Niburu op Facebook voorbijkomen over contacten met buitenaards leven. Is dat nou zo bijz...