dinsdag 18 oktober 2011

Wat is "Automatisch Schrift"?

Een van de vaardigheden van een medium is het automatisch schrift. Een medium is in staat om zijn eigen ik, zijn eigen ziel 'opzij te zetten' en een andere energie toegang te geven tot zijn lichaam. De verbinding met de eigen ziel blijft wel bestaan, maar even in de vorm van een dun draadje in plaats van een dikke kabel. 

Er is een bepaald maximum aan wat een specifiek lichaam op een bepaald moment aan hoge energie kan hebben. Als de hoeveelheid hoge energie te hoog zou worden - denk nog even aan het ei in de magnetron in een eerdere tekst. Healers blijken meer hoge energie door te kunnen geven, naarmate ze zelf ook hoger in de energie staan. Healer worden is trainen.


Net als bij healing maakt bij automatisch schrift een hogere energie gebruik van iemands lichaam. Dat is bij voorkeur de spirituele gids, die de verbinding vormt tussen mensen- en Bovenwereld. Vanaf hier is het heel eenvoudig: het medium is in een staat van niet-denken, de gids neemt een deel van de ruimte in en geeft schriftelijke informatie vanuit de Bovenwereld door. In het begin is dat een heel rare ervaring. Je hand begint te schrijven - en je weet dat je het niet zelf bent want dat voel je en de tekst is een mooi gedicht (en jij bent niet van de gedichten), in een handschrift dat niet het jouwe is (want leesbaar), of staat er informatie in die je nooit op school gehad hebt, de toon is heel vriendelijk en humoristisch (en dat ben je nooit), enzovoorts. Heel vreemd, aanvankelijk.

Alle begin is moeilijk. Hoewel: het geldt niet voor iedereen, want soms schrijft iemand die net automatisch schrift heeft geleerd, zĆ³ een paar A-4tjes vol, waar anderen weken en maanden aan het worstelen zijn om Ć©Ć©n leesbaar woord op papier te krijgen. En als dat dan is gelukt, is de betekenis nogal eens ver te zoeken. Automatisch schrijven is doorgaans oefenen, veel oefenen. En op een gegeven moment komen ook bij de worstelaars de mooie zinnen met duidelijke informatie, vaak nog wel in een ander handschrift. Naarmate de vaardigheid toeneemt, zal het eigen handschrift in de geschreven channelings terugkomen. 

Schrijf niet te lang achter elkaar door, zeker niet in het begin. Kwartiertje, twintig minuten hooguit. Stap dan weer terug naar de aarde energie en ga een poosje later weer verder. Bij te grote vermoeidheid -- het is erg vermoeiend in het begin -- bestaat de kans dat lage energie doorkomt, vaak ook het eigen Ego. Dan schrijf je ineens hoe geweldig je wel niet bent, of hele negatieve teksten over anderen... Lage energie dus. Dergelijke teksten komen niet uit de Bovenwereld maar uit de eigen fantasie of van een entiteit die zijn kans schoon ziet. Zeker als een schrijver lange teksten doorkrijgt, is het belangrijk om regelmatig uit de hoge energie te stappen en weer opnieuw in te stappen. 

Daarnaast is het raadzaam om de teksten, na in de hoge energie te zijn teruggekomen, te checken aan de hand van drie vragen:
     (1) Is deze tekst zuiver doorgekomen? Ja/nee; 
     (2) Zit er ego in? Ja/nee; 
     (3) Moet er worden herschreven? Ja/nee.

Het tekeningetje hierboven komt van spiritualiteit.blogspot.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Earth Calling Niburu! Earth Calling Niburu!

De laatste dagen zie ik regelmatig teksten van Niburu op Facebook voorbijkomen over contacten met buitenaards leven. Is dat nou zo bijz...