maandag 6 februari 2012

Spiritueel Opleiding- en Opleidingscentrum Aravinda





In een eerder stukje is de relatie tussen enerzijds het persoonlijke energieniveau en anderzijds het energieniveau van de god waarin men gelooft, als onderwerp ter sprake gekomen. Het kwam er op neer dat wanneer de mensen wraakzuchtig zijn, hun god dat ook is. Hebzuchtige christenen beeldden Christus in de 12e, 13e eeuw met een geldbuidel af. Mensen die zich snel beledigd voelen, hebben een beledigbare god.

Er is een parallel met spirituele centra. Er zijn er vele in Nederland, grote, kleine, size doesn’t matter,  maar wel het energieniveau van het centrum. Centra zijn een weerspiegeling van het energieniveau van de oprichter. Een controlfreak zal niet snel toestaan dat er ontwikkelingen binnen het centrum plaatsvinden, die buiten zijn controle vallen. Toch zullen bepaalde leerlingen dat doen, op een bepaald moment. Wanneer er op dat centrum healing-avonden plaatsvinden, kan de controlfreak stellen, dat de healing niet buiten zijn controle mag plaatsvinden; hij denkt kunnen te bepalen wat de grenzen van de healing zijn. “Vandaag doen we alleen spirituele healing en raken we de mensen niet aan”. Volstrekte onzin, want healing gebeurt op niveaus juist een control freak geen inspraak heeft. Iemand vasthouden of op afstand werken – het maakt niet uit. 

Healers zijn niet meer dan een medium, een doorgeefluik. Het haantje op de toren of een willekeurige vlag bepaalt de windrichting niet, hij geeft hem hooguit aan; de sluizen in Muiden … u begrijpt het. Het haantje is niet én het haantje én de wind; de sluizen in Muiden zijn niet én de sluizen én het water dat ze doorlaten; een healer is niet medium én de energie die hij doorgeeft. Voor de control freak blijft de uitdaging om die controle los te laten om spirituele niveau van hemzelf, zowel als dat van zijn centrum op te krikken.

Stel dat de ontwikkeling van sommige leerlingen sneller gaat dan wat de oprichter toestaat. Dat komt voor. De oprichter staat niet toe, dat iemand bedrevener wordt dan hijzelf en zal dat op welke wijze dan ook tegengaan, bijvoorbeeld door middel van decreten ten aanzien van healing zoals hierboven werd aangegeven. De oprichter blokkeert voor een deel de ontwikkeling van leerlingen. Dat moet hijzelf zien aan te pakken door andere centra te bezoeken, of misschien een andere leraar te zoeken.
 
Degene die een centrum opricht met de bedoeling daar veel geld aan te verdienen, zal aanvankelijk mensen trekken die deep down iets vergelijkbaars zouden willen. De spirituele ontwikkeling die er geleefd kan worden, zal niet bijster hoog zijn, maar het maakt uiteindelijk niet uit want iedereen moet op een bepaald niveau beginnen. Niet iedereen staat op hetzelfde niveau, er zijn vele verschillen, alleen iemands tweelingziel staat op een vergelijkbaar niveau als hijzelf. Anderen stappen veel hoger in, die hebben de ontwikkeling al veel eerder in eerdere levens doorgemaakt. Iemand die zelf het energetische stadium “jaloers” voorbij is, zal zich in een centrum dat dat stadium nog niet voorbij is, niet prettig voelen. Maar waar kan iemand terecht als hij het niveau van “zijn” centrum ontgroeid is? En dan: welke centra zijn energetisch gezien hoog genoeg om echt verder te kunnen? Er zijn er niet veel, feitelijk; verreweg de meeste centra zijn verbonden met de lage energie die het Ego van de baas van de tent weerspiegelt. 






Het centrum dat het hoogst in de energie staat, is Aravinda in Almere Haven. Daar leert men in principe alles dat de oprichtster ook kan: readings geven, healings op verschillende manieren, gidsen- en engelenwerk, automatisch schrift en afstemmen op andere mensen (al dan niet op afstand, al dan niet overleden.) Het is niet de bedoeling dat deze vaardigheden alleen voor de oprichtster gereserveerd blijven, het is de bedoeling dat er zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid hebben om met de Bovenwereld contact op te nemen door het denken te overstijgen. 

Dat heeft als voordeel, dat er inzicht verkregen kan worden ten aanzien van persoonlijke omstandigheden én informatie over hoe te handelen. Dit in plaats van in paniek allerlei beslissingen nemen, die wegens gebrek aan overzicht tot steeds grotere ellende leiden – kijk maar eens naar de politieke besluitvorming over paniekonderwerp #1: Geld, de kredietcrisis, enzovoorts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Earth Calling Niburu! Earth Calling Niburu!

De laatste dagen zie ik regelmatig teksten van Niburu op Facebook voorbijkomen over contacten met buitenaards leven. Is dat nou zo bijz...