donderdag 8 september 2011

Wat is een Spirituele Gids?

Iedereen heeft een spirituele gids, kortweg "Gids". Die is er vanaf het moment dat je geboren werd, tot en met het einde van je leven. Het is altijd de zelfde gids, halverwege wordt er niet even gewisseld. Hij is je wegwijzer in de Bovenwereld.




Je gids hoort bij je energetische systeem en is voor mediums de verbinding met de Bovenwereld. Als je op een veilige manier met de Bovenwereld communiceert, doe je dat altijd via je gids. Niet alle energie is even goedaardig en juist de lagere energieën zullen proberen je energetische systeem binnen te dringen. Echt hoge energie kan sowieso je systeem in, er is sprake van een hiërarchie waarbij hogere energie altijd boven de lagere staat. De lagere energie moet zich conformeren aan de hogere.

Je gids is iemand die je hebt gekend; je gids is altijd ooit een goede bekende geweest. Het kan een broer zijn geweest, of je echtgenoot/echtgenote, een heel goede vriend of vriendin, je moeder - of alle vijf in telkens een ander leven.

Gidsen hebben alledaagse namen, vaak de naam die hij/zij had tijdens het laatste gezamenlijke aardse leven, zoals Juanita, Rina, Peter, Gérard. Soms hebben mens en gids voor het laatst samen in Oeganda gewoond en heeft de gids een naam die nogal ontoegankelijk is voor iemand hier in Nederland. Dan wordt er gewoon een praktische keuze gemaakt: "Zeg maar Kees." De ego's op gids-niveau zijn niet zo groot...

Je word dus niet zomaar gids. Gidsen hebben (vrijwel) al hun levens achter de rug en zijn het Ego, de lage energie, ontgroeid. Maar ze staan niet alleen. In tijden van nood, bij zware opdrachten voor een mens bijvoorbeeld, kunnen er maximaal twee hulpgidsen worden toegevoegd, terwijl je eigen gids de hoofdgids blijft. De hulpgidsen kunnen waanzinnig hoge energie zijn, veel hoger dan je eigen gids is. Ook na het leven op aarde gaat het leren gewoon door en dat geldt dus ook voor je gids. Er zijn mensen op aarde die na hun dood gids zullen worden. Niet allemaal, dat is ook niet nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Earth Calling Niburu! Earth Calling Niburu!

De laatste dagen zie ik regelmatig teksten van Niburu op Facebook voorbijkomen over contacten met buitenaards leven. Is dat nou zo bijz...