dinsdag 23 augustus 2011

Medium of mysticus?

In feite is iedereen medium, maar er zijn gradaties; niet iedereen is even vaardig. 't Is net voetbal: iedereen kan tegen een bal trappen, maar niet iedereen kan mee met het niveau van Ajax. 

Cruciaal is het antwoord op de vraag in hoeverre iemand in de lage energie zit. Wordt iemands leven beheerst door macht, geld, status, jaloezie, seks, materialisme in het algemeen -- kortom: het Ego, en liggen zijn diepste motieven in zijn angst voor wat dan ook, dan zal zijn mediumschap van oppervlakkige aard zijn. Toch is hij medium, omdat hij altijd verbonden is en is geweest met de Bovenwereld via het 7e chakra. Daarom is "religie" (= opnieuw verbinden) aperte onzin, wat de verbinding is nooit weg geweest, laat staan dat priester die verbinding opnieuw zouden kunnen instellen. 

Als iemand als mens ver genoeg ontwikkeld is (lees: zo veel mogelijk de lage energie is ontgroeid) komen de zogenaamde paranormale vaardigheden om de hoek kijken. Bij het 4e chakra bijvoorbeeld, is het ineens mogelijk om via de handen energie door te geven. Hoger in de chakra's komen helder ruiken, helder voelen, helder proeven en helderziendheid erbij kijken. En tegenwoordig: wie is er nou niet helderziend? Zeker de kinderen van deze tijd zijn het allemaal.
 
Dit zijn overigens passieve vaardigheden, het is één-richting verkeer van de Bovenwereld naar de waarneming van een individu of van meerdere individuen tegelijk. Het mediumschap is passief van aard en het medium bepaalt niet, wat hij door krijgt. Dat bepaalt de Bovenwereld. Als het medium denkt dat hij wél toekomst krijgt, of op één of andere wijze denkt te kunnen bepalen wat de Bovenwereld hem laat weten, fungeert op het niveau van het Ego -- in de lage energie, dus.  

In de fase van het 7e chakra is het mogelijk om actief medium te worden. Dat te leren is de specialiteit van Spiritueel Ontmoetings- en Opleidingscentrum Aravinda. De contacten met de Bovenwereld lopen via de spirituele Gids en men leert hoe met zijn/haar Gids te communiceren. Dan kan de Bovenwereld gericht worden gevraagd naar bepaalde informatie, waarbij het overigens niet vast staat dat die informatie ook gegeven wordt. 


Het is niet de bedoeling dat mensen teveel toekomst krijgen. Verleden en heden is wel mogelijk, maar informatie over de toekomst krijgen gebeurt in slechts heel beperkte mate. Het verleden is onverwerkt, het heden is onbegrepen -- moet daar ook nog toekomst bij? Daarbij is het op hoog energetisch niveau wel duidelijk wat de toekomst is. In de lage energie, in feite de materie op aarde, wordt pas dag voor dag duidelijk hoe de toekomst zich ontwikkelt. 


Iedere "toekomst channeling" is aan een permanent veranderend-nu gekoppeld. We hebben daardoor op aarde geen idee wat de toekomst zal brengen. De "toekomst channeling" is geen product van de Bovenwereld, maar van het menselijk ego. Het komt natuurlijk voor dat het ego gelijk blijkt te hebben gehad, maar dat is geen gevolg van het hebben van inzicht in de toekomst.

Alleen mensen die heel erg ver in het 7e chakra zijn doorgegroeid, krijgen toekomst. Zij zijn mystici. Bij een mysticus is er sprake van een persoonlijke synthese van meerdere hoge energieniveaus, waaronder die van de Gids. Zij zijn gegroeid van ik naar wij. Er zijn maar weinig mystici op aarde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Earth Calling Niburu! Earth Calling Niburu!

De laatste dagen zie ik regelmatig teksten van Niburu op Facebook voorbijkomen over contacten met buitenaards leven. Is dat nou zo bijz...